5.8.2013

Kun sataa... Lohturuokaa parhaimmillaan


Tänään tuoksui ensimmäistä kertaa syksyltä. Se johtui varmaan tuosta pilvipeitteestä ja sateen tunnusta, sillä eihän kesä vielä voi olla lopussa ?

Tuossa muutama päivä sitten oli myös harmaata, vettä ripsotti ja tuli melkein vilu. Sellaisena päivänä tekee mieli kunnollista lihapataa. Kyytön keittolihapala oli oiva valinta lihapataan - tai siis keittoa siitä ensin piti tulla, mutta taisin joko laittaa nestettä liian vähän tai sitten makaronit olivat normaalia janoisempia. Oli miten oli - tämä oli herkullista !

Liha-makaronipata paprikahöystöllä

Ota keittolihan pala, suolaa ja pippuroi, ja ruskista se padassa öljyn ja voin seoksessa. Nosta syrjään.

Pilko 2 porkkanaa, 2 sellerinvartta ja 2 sipulia pieneksi ja kuullota palaset padassa lisättyäsi sinne vähän öljyä.  Lorauta joukkoon pikkupullo valkkaria. Lisää muutama oksa timjamia, nippu persiljanvarsia silputtuna sekä pippuria. Kaada joukkoon purkillinen paseerattua tomaattia ja lisää kaksi kasvisliemikuutiota (tai kanaliemikuutiota).

Laita liha takaisin pataan ja lisää kiehuvaa vettä niin paljon, että lihapala peittyy. Anna poreilla uunissa muutaman tunnin ajan.

Nosta lihapala pois padasta ja siivilöi liemi. Laita liemi takaisin pataan ja lisää liha riivittynä irti luista. Lorauta joukkoon ketsuppia ja tomaattipyreetä. Lisää myös puolet persiljanipun lehdistä ja hyppysellinen sokeria sekä pari ruokalusikallista balsamietikkaa.

Lisää muutama kourallinen pieniä makaroneja kun pata kiehuu ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile paprikakuutioiden ja crème fraîchen kanssa.

Paprikakuutiot lisukkeeksi :
Paahda uunissa 2 muutmaan osaan pilkottua paprikaa miltei mustaksi ja laita ne muovikulhoon kannen alle. Noin vartin päästä kuori irtoaa helposti. Leikkaa kuoritut paprikat kuutioiksi, lisää suolaa, pippuria ja balsamietikkaa. Sekoita.

2 kommenttia:

  1. Syksy ei saisi ihan vielä tulla, syyskuussa sitten vasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä - onneksi tänään näyttää taas kesä palanneen

      Poista