10.3.2017

Maaliskuu ja mantelikorput


Maaliskuu on jotenkin jännä kuukausi. Sitä odottaa talven päättymistä ja toivottaa kauan odotetut lumet mielellään muihin maisemiin. Kevät saisi jo tulla, mutta tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Kevätväsymys iskee, kesälomaan on pieni ikuisuus. Budjettikin mietityttää alkuvuoden vakuutus-, autohuolto-, veromätky- ja muiden maksujen jäljiltä. 

Silloin pitää jostain kaivaa aika tehdä pieniä herkkuja. Itse tehtynä saa halvempaakin kuin ostettuna. Pellillinen näitä mantelikorppuja kustansi pyöristetyn laskelman mukaisena jotain viiden ja kuuden euron välillä. Määrä vastannee jotain neljän kaupan pussin määrää, joten kyllä siinä sellaisen neljänneksen pihistelyviikolla säästänee. 

Nämä cantuccini-tyyppiset korput muistuivat mieleeni, kun tuolla ruokablogin puolella pengoin "säästettäviä" reseptejä. Maaliskuussa näitä olen näköjään muinakin vuosina tehnyt, tosin kyllä aika monta kertaa jo siinä välissäkin. Taitaa jokavuotinen matalavire iskeä näihin aikoihin.




Croquants aux amandes

350g jauhoja
200g manteleita tai mantelilastuja
2 kananmunaa + 2 keltuaista
225g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori
hyppysellinen suolaa


Paahda mantelit kullanruskeiksi. Jos käytät kokonaisia manteleita, pilko niitä pienemmiksi paloiksi. Pese appelsiini ja raasta siitä kuori. Sekoita kuori kulhossa jauhojen, leivinjauheen ja suolan kanssa.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri sekaisin. Sekoita joukkoon jauhot vähitellen ja lopuksi mantelit.

Pyöritä takina kahdeksi 3 cm paksuiseksi tangoksi. Litistä pikkuisen ja paista uunipellillä 18-20min, kunnes ne ovat pikkuisen ruskistuneita.

Ota tangot uunista ja leikkaa sentin siivuiksi. Levitä siivut  pellille ja laita vielä uuniin 5-10 minuutiksi. Ota pois uunista ja anna jäähtyä pellillä.

Nämä kahvihetken sulostuttajat säilyvät hyvin kannellisessa purkissa, paitsi meillä. Äiti popsii turhankin nopeasti. 

2 kommenttia:

  1. Pienenä tykkäsin aina dippailla korppuja teehen. Sitä voisikin pitkästä aikaa testata. Vieläköhän maistuisi yhtä hyvältä?
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti maistuisi. Lapsuuden makuja ei voita mikään :-)
      Mukavaa viikonloppua teidänkin poppoolle!

      Poista