3.3.2017

Copycatin kanakeitto itämaisittain



Se on kuulkaas taas perjantai! Miten nykyään tuntuukin siltä, että viikoissa on vain maanantait ja perjantait jäljellä? Muut päivät vain vilahtavat ohitse.

Arkipäivistä viikolla viimeinen ja erityisesti sen ilta on usein meillä pyhitetty herkutteluun. Tänään kysyin perheeltä toiveita. "Kookosta!", sanoi yksi. "Jotain hyvää ja lihaa", hihkaisi toinen, mitä ilmeisimmin vähän kasvispainotteisen viikon väsyttämänä. Itse kaipasin lämmintä ja mielellään vähän mausteista herkkua kulhooni.

Näillä spekseillä lähdin selailemaan blogeja ja nopeasti tajusin haluavani nimenomaan keittoa. Kaapissa oli kanaa valmiina, joten siitä lähdettiin. Silmiin osui Liemessä-blogin Khao soi-soppa vuodelta 2015. Sillä mentiin, vähän oikaisten ja hieman tuunaten. Hyvää tuli. Itse asiassa löysin yhden lempikeitoistani.

Koska kuopus on vähän arka chilipoltteen osalta, tehtiin keitosta lempeän mausteinen eli kokonaisen chilin korvasi myllystä kierretty korianteri-chilimauste, Hyvin toimi.


Purkitettu inkivääri on ollut meillä vakio-oikotienä jo pidemmän aikaa. Sitä löytyy kotoa aina. Isäntä vahvistaa sillä keittoja ja patoja ihan omalla lautasellaan ja sillä saa muutenkin hyvää makua. Se myös säilyy paremmin kuin tuore inkivääri.

Korianteri-chilimylly on meillä uusi tuttavuus, mutta hyvältä vaikuttaa. Makua tuli mukavasti ihan muutamalla kierroksella.



Copycatin kanakeitto itämaisittain

maustetahna:
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1rkl kurkumaa
1rkl curryjauhetta
2tl inkivääriä purkista
noin 1rkl korianteri-chiliä kuivattuna myllystä
korianterinipun varret
3rkl rypsiöljyä

3 rkl rypsiöljyä
1prk kookosmaitoa
melken puoli litraa kiehuvaa vettä
1-2  kanaliemi fondikuutio
4 broilerin rintafilettä
1rkl ruokosokeria
1rkl kalakastiketta

1lime
korianterinlehtiä

1pkt munanuudeleita

lisukkeeksi: mangokuutioita, siitakesienisiivuja, pikkupaprikaa

Ihan ensimmäiseksi laitetaan maustetahnan ainekset pieneen tehosekoittimeen ja surrataan tahnaksi.
Tahna kaavitaan kattilan pohjalle öljyn kanssa ja annetaan kypsyä viitisen minuuttia. Lisätään joukkoon kookosmaito, vesi ja fondikuutio. Kiehautetaan.

Laitetaan kanafileet joukkoon ja annetaan kypsyä kannen alla hiljalleen poristen puolisen tuntia.

Sillä aikaa pilkotaan lisukkeet.

Nostetaan kana pois kattilasta ja riivitään suikaleiksi.
Lisätään liemeen sokeri ja kalakastike. Kiehautetaan, Palautetaan liha kattilaan.

Kypsennetään nuudelit paketin ohjeen mukaan.

Nostellaan nuudeleita kulhojen pohjalle ja ripotellaan sekaan haluttu määrä lisukkeita. Kauhalla lisätään kuhunkin kulhoon haluttu määrä lientä ja kanaa. Koristellaan korianterilla ja puristetaan vielä joukkoon hieman limemehua.

Nautitaan puikoilla sattumia ja nuudeleita kalastellen ja lopuksi lientä kulhon reunasta ryystäen. Kainommat käyttäkööt lusikkaa.

16 kommenttia:

  1. Nomnom, vois kokeilla tätä tofuversiona ^^ Näyttää ja kuulostaa ainakin superhyvältä!

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tästähän saa kasvisversion tosi helposti tuunaamalla. Pohjaksi kasvisliemi ja tofua juurikin sekaan :-)

      Poista
  2. Ihania aineksia tässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään! Ei noiden kanssa keitto voi maistua kuin hyvältä :-)

      Poista
  3. Minced ginger näyttää kätevältä, en ole tuollaista tuotetta ennen huomannutkaan! Mulla on käytössä Ginger Peoplen nestemäinen inkivääri"mehu", se sopii hyvin vähän laiskalle kokille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi kätsy tuo minced ginger... kannattaa vaan olla tarkkana sillä melkein samanlaisessa purkissa on myös Ginger paste ja siinä on kaikenlaista muuta töhnää mukana.

      Poista
  4. Tämä kyllä varmasti lämmittäis takatalvipäivänä. Hauska nimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Copycat on meillä usein aika ahkerana :-)

      Poista
  5. Meillä taas on melkein aina nykyään tuoretta inkivääriä jääkaapissa, sekin säilyy aika hyvin (meidän käyttömäärillä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas käyttömäärät vaihtelevat ja jostain syystä käyttö loppuu aina siinä kohtaa, kun inkivääriä on juuri ostettu ja kerran käytetty ja sitten menee hukkaan... jonkunlainen Murphyn laki siinäkin

      Poista
  6. Ai että, olen haaveillut jo hetken että tekisin ison kattilallisen jotakin ihanaa itämaista keittoa, joten tämähän tuli kuin tilauksesta!

    VastaaPoista
  7. Kuulostavat kovin tutuilta nuo viikot, joissa tuntuu olevan vain maanantai ja perjantai. Ugh niille! Keitto näyttää aivan ihanalle, parhaat kokkailut tulee mun mielestä usein just kun on selkeitä toiveita/haasteita joita lähteä toteuttamaan :)

    VastaaPoista
  8. Mahtavat maut tässä keitossa!

    VastaaPoista