2.3.2014

Vonkamiehen sunnuntaisalaattiKaupan maistiaisista tarttui mukaan mielenkiintoinen tuttavuus eli Vonkamiehen poromunajuusto. Arctic Milk Oy:n valmistaman juuston suolaiset porosattumat saivat heti haluamaan lisää, mielellään yhdistettynä raikkaaseen salaattiin. Enkä tiedä johtuuko hämäläisistä juurista vai mistä, mutta munajuusto on ollut minusta aina ihanaa herkkua!

Tässä juustossa on ainesta tämän kesän trendiherkuksi grillien savutessa joka pihalla, mutta oli se herkkua näin pannullakin lämmitettynä. Mielenkiintoinen tuote ja tuotantotapakin vaikutti kivan "paikkakuntalaiselta", vaikkei Ypäjä ihan Espoon kupeessa olekaan. Maito tulee kuulemma läheltä ja herat syötetään possuille.


Vonkamiehen sunnuntaisalaatti 

Pilko juusto haarukkapaloiksi. Lämmitä pannulla nokare voita ja hiukan oliiviöljyä. Pistä juustopalat sekaan "käristymään" ja ruskista pintaa tahtomasi määrä.

Sillä aikaa, kun juusto lämpiää ehdit huuhtelemaan salaattia sekä pilkkomaan omenaa ja viinirypäleitä. Sitten ei tarvitsekaan enää kuin sekoittaa. Nopeaa ja herkullista. Kastikkeeksi sopi erinomaisesti balsamico-siirappi.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juusto. Pakko kokeilla, jos vastaan tulee.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidän saitillaan näytti olevan oikein "kiertuelista" eli missä milloinkin ovat antamassa maistiaisia :-) Hauska ajatus ja juusto oli tosi hyvää.

      Poista