29.3.2014

Kakku ja sen karamelisoidut mustikat


Minulla on ruokalehtiä siellä, täällä ja vielä tuollakin. Urakkana on käydä niitä läpi ja pistää kiertoon tai heittää pois ne, joissa ei ole heti inspiroivaa reseptiä näytillä. Haaste syntyy aina siitä yhdestä ohjeesta, jonka joka lehdestä löydän ja jonka takia sitä ei voi millään heittää pois. Jos kuitenkin joskus...

Tämän reseptin nappasin vuoden 2010 Elle à Table-lehdestä. Ihan en tehnyt ohjeen mukaan, kun luin oikeasti loppuun vasta sitten, kun kakku oli uunissa. Hyvää tuli silti. Karamellin tumma kitkeryys tuo mukavaa kontrastia ja terää pehmeän makeaan kakkuun.

Ja heitänkö lehden nyt sitten pois ? No en, siellä on vielä se yksi piirakkaohje... 


Gâteau renversé aux fruits rouges

Karamelli : 2dl sokeria, 4rkl vettä ja muutama tippa sitruunamehua
Päälle : muutama kourallinen mustikoita

Kakkupohja : 
3 kananmunaa
2dl sokeria 
runsas 2dl vehnäjauhoja
180g sulatettua voita
vaniljaa joko myllystä tai uutteena

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka (24cm)- voit myös laittaa leivinpaperin pohjalle

Kaada pannulle 2dl sokeria ja lisää 4rkl vettä. Sekoita ja jätä poreilemaan, kunnes karamelli on kauniin ruskeaa. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon muutama tippa sitruunamehua sekä pari kourallista mustikoita. 

Karamellin valmistuessa, tee kakkupohja. 

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Nostele joukoon vanilja ja vehnäjauhot ja lopuksi sula voi. 

Sekoita karamelliin nopeasti mustikat ja kaada kakkuvuoan pohjalle. Kaada kakkupohja päälle ja laita uuniin 30-40min. Kaada tarjoilulautaselle heti uunista tullessa. 

Tarjoile vaniljajäätelön kera tai syö sellaisenaan. 

2 kommenttia: