26.3.2014

Kuppi & Muffini
Ensi kosketukseni tähän pieneen ja viihtyisään kahvilaani ei itse asiassa ollut paikan päällä. Satuimme nimittäin nauttimaan kahvilan antimia Gummeruksen järjestämässä Milja Kauniston kirjailijatapaamisessa. Sen verran olivat herkkua, että kahvila jäi mieleeni kummittelemaan ja sinne piti palata uudelleen.

Tänään sitten oli Kirjavaras-elokuvan ennakkonäytös (siitä lisää myöhemmin - sanottakoon vain, että muffinssit olivat tarpeen, mutta eivät elokuvan huonouden takia). Mistä se johtuukin, että viime aikoina leivonnaisilla herkuttelu on minulla jostain syystä keskittynyt kirjabloggaus-aktiviteettien ympärille ? Kertooko tämä jotain kirjabloggaajista noin yleensä vaiko vain minusta ?

Joka tapauksessa, menimme siis elokuvan jälkeen pikaiselle lounaalle Kuppi & Muffini-kahvilaan.  Sekä seuralaisella että minulla valinta osui lounassalaattiin ja jälkkäriksi - tietysti - muffinssi. Aurinkoisessa pienessä kahvilassa oli viihtyisää ja salaatti ilmaantui pöytään nopeasti. Se oli myös ihan hyvää ja pienempikin lautanen oli reilu, lounaaksi riittävä.

Vihreä salaatti koostui useammasta lajikkeesta ja oli ihanan tuoretta, mutta... jos ostan salaatin nimikkeellä, jossa pääasiassa mainitaan pavut ja paahdetut kasvikset, niin oletan kyseisiä ainesosia löytyvän lautaselta muutenkin kuin hakemalla. Pohjasalaatin ja "makuaineiden" välinen epäsuhta on salaattia lounaaksi tarjoavien kahviloiden perisynti. Harmi, että myös Kuppi ja Muffinssi sortuu samaan. Minä kuulun siihen koulukuntaan, jossa salaatista pitää melkein joka haarukalliselle löytyä vaihtelua. Nyt meni loppuosa pelkäksi vihreäksi,mikä vähän harmitti sillä pavut ja kasvikset olivat tosi hyviä. Salaatin kanssa tarjotut kaksi leivänpalaa olivat ihania (ja lämpimiä!)

Jälkiruokamuffinssit olivat mielenkiintoisia ja herkullisia. Toisella puolella pöytää aiheutti suklaa-sitruunamuffinssi tyytyväistä hykerrystä. Suklaa oli tarpeeksi tummaa ja välitti ylenmääräisen makeuden. Sitruunakreemiä löytyi ihastuttavasti myös muffinssin sydämestä. Oman muffinssini valitsin mielenkiintoisuuden perusteella. Maapähkinävoi-valkosuklaa kuulostaa äklöltä, mutta muffinssin maut olivat ihanasti tasapainossa sisältä löytyvien suolapähkinöiden ansiosta. Muffinssin kanssa nauttimani latte oli upean isokokoinen. Ei kolottanut kahvihammasta enää iltapäivällä.

Kaikkiaan kokemus oli varsin positiivinen ja tuonne palataan varmaan uudestaan. Ensi kerralla pitää maistaa myös niitä ihania täyteleipiä, joita vitriinissä näkyi olevan.

6 kommenttia:

 1. Helsinkiin on taas näköjään tullut uusia kivoja paikkoja sitten viime visiittini,kesällä.Hyvä tietää ja laittaa korvan taakse.Oliko tuo Kirjavaras elokuva sinusta millainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavaras itketti ihan alusta alkaen, mutta olihan se kaunis...

   Poista
 2. Kuppi&Muffini on kyllä ehdottomasti yksi suosikkikahviloistani :)

  VastaaPoista
 3. Se on ehdottoman ihana paikka. Tosin keliaakikko-seuralaiseni ei saanut leipää, koska sitä ei voida kahvilan tiloissa valmistaa, ja kaikki mitä heillä myydään, täytyy olla kahvilan tiloissa valmistettua.

  Mun mielestä ei ole mitään niin hienoa, kuin periaate, jossa kaikki tuotteet tehdään itse. Mutta tämä viesti oli mun mielestä "tingimme palvelusta, emme periaatteistamme". Minä käyn siellä edelleen, keliaakikkoystäväni menee jatkossakin paikkoihin, joilla on kaapinperällä gluteenitonta näkkäriä sitä tarvitseville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteet ovat hieno juttu, mutta harmi, jos aiheuttavat asiakkaille hankaluuksia. Keliakikoille tuntuu olevan vaikea löytää tarjoomuksia kahviloissa.

   Poista