1.1.2014

Taustapeili 2013 II ja uudesta yrityksestä blogimaailmassa


Vuosi 2014 alkoi. Vilkaistaan kuitenkin taaksen vielä kerran ennen kuin rynnistetään tämän vuoden kiireisiin. Sillä vauhdikas vuosi tästä tulee - sen voin jo sanoa.


Kirjoista vielä

Vuosi 2013 oli kirjojen ja suurten muutosten vuosi. Käppyröitä jo kurkistelimme eilen, mutta lupasin vielä listailla erilaisia kirjoihin ja lukemiseen liittyviä tempauksia, joita vuoden varrelle on riittänyt tasaiseen tahtiin.
Siinä näin äkkiseltään mieleen nousevia juttua. Kirjaisa vuosi siis. Ruokaakin on tietysti syöty, mutta varsinkin loppuvuodesta on kokkausinspiraatio ollut hakusessa. Ehkä sitten tänä vuonna...

Teemallisesti puhuttiin blogissa vuonna 2013 paljon sponssauksesta. Blogien ja yritysten yhteistyöstä keskusteltiin julkisuudessa vuoden aikana paljon ASML:n ohjeluonnostuksen ja Kuluttajasuojaviraston kannanoton tiimoilta. "Ja kaikkea muuta" -blogia sponssikeskustelu kosketti erityisesti siksi, että viime vuonna ensimmäisen kerran blogini sai joitakin arvostelukappaleita kirjoista, sovin jatkuvammasta yhteistyöstä Elisa Kirjan kanssa ja osallistuin useampaankin sponssattuun reseptikilpailuun.  Lisäksi blogit ja blogiyhteistyö liittyvät olennaiselta osalta uuteen työhöni.


Töitä, töitä ?

Viime vuonna tähän aikaan seisoin tienristeyksessä. Työpaikan YT-neuvottelujen johdosta oli mietittävä, mistä leipä ja lainamaksut perheelle. Etsisinkö uuden työpaikan vai uskaltaisinko jotain ihan muuta ? Päätin uskaltaa.

Keväällä ison talon konsultti ryhtyi tekemään konsultointia ihan itsekseen - tai no, yhteistyökumppanien kanssa, mutta omalla toiminimella. Kun sillä ei saanut itseään heti tarpeeksi kiireiseksi alkoi vanha ajatus blogiharrastuksen yhdistämisestä työhön itää ja kasvaa ja projektihan siitä syntyi.

Ei, tämä blogi ei ole tarpeeksi iso ja suosittu (eikä varmaan koskaan tule olemaankaan), jotta ryhtyisin ammattibloggaajaksi. Suomi on kuitenkin täynnä hyviä ja mielenkiintoisia blogeja, joita seuraa yhä kasvava lukijajoukko. Tämän ovat huomanneet myös yritykset ja markkinoijat. Vuoden 2013 ohjeistuskeskusteluista näkyy selvästi bloggaajien ja markkinoijien tarpeen keskustella keskenään, mutta kenttä näyttää kovasti hajanaiselta. Mitä jos... ?

Mitä jos joku loisi yrityksille ja bloggaajille kohtauspaikan, jonka kautta yritykset löytäisivät yhteyden bloggaajiin ja bloggaajilla olisi helppo ja myös turvallinen paikka osallistua erilaisiin hauskoihin kampanjoihin ? Tähän pyrkii Blogat.

Olemme aivan alussa. Kirjabloggaajat ovat meistä jo kuulleet, ruokabloggaajia lähestymme tämän kevään aikana ja muutkin bloggaajat ovat tervetulleita juttelemaan yhteistyömahdollisuuksista.

Tästä se lähtee... TERVETULOA MUKAAN!

 

 Ja kaikkea muuta 


Vuosi 2013 oli täynnä kirjoja ja töitä, mutta aikaa jäi toki myös perheelle. Vuoteen mahtui niin koulua, harrastuksia kuin lomamatkoja. Keväällä käytiin Esikoisen ja Kirpun kanssa EuroDisneyssä ja kesällä katsomassa Ranskan Mamieta ja muuta perhettä.

Lapset myös kasvavat. Esikoinen muuttui syksyllä yht'äkkiä Isoksi Pojaksi. Koulu sujuu paremmin, rumpalin tukka kasvaa ja hei, hän on jopa lukenut joitakin kirjoja. Kirppu on - no Kirppu. Keskimmäisen kirous on pahimmillaan. Isoveljen touhut eivät vielä oikein kiinnosta ja pikkuveli on liian pieni. Vaikka ei Toto enää mikään vauva ole. Vahvatahtoisen uhmaikä koettelee koko perhettä, mutta onneksi sentään enimmän aikaa meillä on aurinkoinen ja onnellinen pieni poika, jonka hymy valaisee synkimmänkin syyssään.

Vuodesta 2014 on tulossa työntäyteinen, jännittävä ja toivottavasti ainakin yhtä onnellinen kuin mennyt vuosi. Kirjojen lukeminen jatkuu, ruokaa on pakko syödä ja blogia en jätä. Toivottavasti tapaamme vuoden aikana monta kertaan uudelleen !


Kirjaisaa, herkullista 
ja ennen kaikkea onnellista vuotta 2014 kaikille !

12 kommenttia:

 1. Eilen Ylen pääuutislähetyksessä (mikäli oikein muistan) oli aika pitkä juttu kirjabloggaamisesta, katsoin lähetystä joulukuusenoksien lomitse, joten en nähnyt ihan parhaiten, mutta vilahtikohan siellä sinunkin blogisi? Oli hyvä juttu joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei tainnut minun blogini tällä kertaa näkyä,mutta hyvä juttu oli kaikkiaan :-)

   Poista
 2. Mielenkiintoista luettavaa! Heräsi kysymys että millä tavoin blogat eroaa olemassa olevista blogiyhteisöistä? Paljon paljon onnea tuohon uuteen juttuun Minna!
  Ja oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael :-) Blogat ei ole varsinaisesti blogiyhteisö perinteisessä mielessä vaan enemmänkin nimenomaan viestintäkanava ja, no, kohtaamispaikka (-palvelu) yrityksille ja bloggaajille. Katsotaan, millaiseksi se lopulta muotoutuu. Tarkoitus on kuunnella myös bloggaajien toiveita.
   Hyvää vuotta 2014 sinullekin!

   Poista
 3. Onnea ja menestystä uuteen vuoteen Minna, kaikilla elämänalueilla! Minäkin sain loppuvuodesta aikaiseksi rekisteröityä Blogatiin ja odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää :).

  VastaaPoista
 4. Onpa ollut kerrassaan vauhdikas vuosi! Onnea ja menestystä vuoteen 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Tästäkin vuodesta on tulossa jännittävä!

   Poista
 5. Hyvö Minna! Onnea vuodelle 2014 ja hieno idea tuo Blogat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin pidämme ideasta - nyt vielä pitäisi saada se toteutettua ;-)

   Poista