2.1.2014

Pieleen mennyt, mutta ihan paras alkuruoka ja syöttökukkoa - Uudenvuoden menu


Minä löysin uudenvuodenmenustamme koko vuoden parhaan alkuruoan, jotan tulen varmasti tekemään tänä vuonna useammankin kerran. Sinänsä toisto on ihan hyvästäkin. Ei meinaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Possetin pitäisi kuulemma olla niinsanotusti "tumpelovarma" - No ei kyllä ole. Minä olen onnistunut epäonnistumaan sen kanssa jo pari kertaa, viimeksi uutena vuotena. Koostumus muistutti enemmänkin löysää kermavaahtoa kuin vanukasta. Greippiposset katkarapu-avokadomössöllä oli kuitenkin makuyhdistelmänä taivaallinen.

Kokonaisuudessaan menu näytti seuraavanlaiselta :

Greippiposset avokado-katkarapumössöllä

Chapon (syöttökukko) kera uuniperunoiden ja kastanjasalaatin 

Suklaakonvehteja ja jäätelö ilotulitusten aikaan

Juomina : Corton-Charlemagne Grand Cru 2005 ja Tokaj 3 étoiles de l'année 2000






Tiedättehän muuten, mikä on chapon eli syöttökukko ?

Wikipedia : "Syöttökukko eli kapuuni eli salvukukko on ennen sukukypsyyden saavuttamista kirurgisesti kastroitu kukko"

Kuulostaa kamalalta, mutta kukko on muhkean rasvainen ja (osaksi varmaan juuri sen ansiosta) herkullisen makuinen. Lisäksi syöttökukot ovat EU;n alueella luomutuotantoa. Tämä perinteinen kasvatustapa myös tuottaa kookkaita yksilöitä. Tämäkin painoi reippaasti yli 3kg.

Sitä en tiedä laulaako syöttökukko eri tavalla kuin normaali kukko (?)




4 kommenttia:

  1. Ruoanlaitossa niin kuin muutenkin elämässä, pieleen mennyt ei aina ole kuitenkaan pieleen mennyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin maistui hyvältä, vaikka olikin kaukana alkuperäisestä visiosta :-)

      Poista
  2. Eikö ne parhaat klassikot ole usein syntyneet epäonnistumisten kautta :). Hyvää uutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne vissiin ovat :-) Ja tämäkin oli kyllä ihanan makuista, vaikkei ihan sellaista kuin kuvittelin.
      Hyvää uutta vuotta !

      Poista