21.3.2012

Kisun ABC - keskimmäisen kestosuosikki

Keskimmäisen esikouluaikana etsin kissojen ja koirien kanssa tikkukirjaimilla kirjoitettuja kirjoja. Kirpulla kun oli kauhea hinku lukea, mutta osasi vaan "isot kirjaimet". Aika vähän oli oikeanlaisia kirjoja tarjolla, mutta tämä ostos on ollut totsesti hintansa väärtti. Kirppu kaivaa sen esiin edelleen säännöllisin väliajoin vaikka ekaluokkalainen lukee jo suvereenisti "normaali"-tekstiäkin.

Viimeksi siis luki kaikki kisun aakkoset tänään illalla ja lupasin kirjan laittaa blogiin näkyviin. Tässä siis lukemaan opetteleville oiva apu eli Katja Tukiaisen "Kisun ABC"

Nimensä mukaisesti kirja on tosiaan aapinen. Jokaisen kirjaimen kohdalla on lyhyt, sarjakuvamainen tarina, jossa kuvataan kisun elämän tapahtumia. Ja kisullehan sitten sattuu ja tapahtuu. Hän tapaa faaraon ja merenneidon, lennättää leijaa, leipoo isän kanssa pullaa ja viettää syntymäpäiviä. Oivaltavat pikku tarinat viehättävät niin aikuista kuin lastakin. Kuuntelimme ääneen lukevaa ekaluokkalaista korva tarkkana mekin, vauva ja minä.

Yksi suurista suosikeistamme on kirjaimen U kohdalla. Siinä teksti menee näin :
"Kisu odottaa vuoteessaan - äiti tulee peittelemään - isä tulee peittelemään - sitten tulee uni. "  Kuvien kanssa tietysti vielä parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti