Tosin minä puhuisin ehkä mieluummin tortilla-paistoksesta kuin lasagnesta... eihän tämä ole pastaa nähnytkään, mutta minä tuppaankin olemaan jonkunlainen tosikko ja puristi, kun ruoasta on kyse.
Annos on reilu. Meidän isoruokaiset 4 henkeä saivat tuhottua juuri ja juuri puolet vuoasta. Niin, ja papu-maissitäytettä jäi vähän ylikin.
Nigellan Tortillapaistos (Meksikolainen lasagne)
Kastike :
2 isoa valkosipulin kynttä
oliiviöljyä pannulle
1 sipuli kuorittuna ja silputtuna
1 iso punainen paprika pieninä paloina
1 punainen iso chili siemenineen
suolaa maun mukaan
korianterin varsia silputtuna
1x500 purkki tomaattimurskaa + sama purkillinen vettä
iso loraus ketsuppia
Täyte :
2 prk kidney-papuja
2 prk maissia
juustoraastetta (tällä kertaa 2x150g Emmental-Mozzarellaa pussista, kun oli tarjouksessa lähikaupassa)
Muutama tortilla
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli, sipuli, paprika ja chili sekä suolaa. Anna muhia vartin verran. Lisää korianteri, ketsuppi ja tomaattimurska sekä vesi. Anna vielä poreilla kymmenisen minuuttia.
Sekoita maissi, pavut ja suurin osa juustoraasteesta.
Kokoa vuokaan (halkaisija sama kuin isolla tortilla-letulla) vuorotellen kastiketta, tortilla, maissi-paputäytettä jne. niin monta kertaa, että vuoka on täynnä. Meillä siihen meni kolme tortilla-kerrosta. Laita viimeiseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
Pistä uuniin ja anna paistua puolisen tuntia. Kun juusto on sulanut ja ruskistunut, ota pois uunista. Anna levätä vielä vartin verran ja tarjoile salaatin ja avokado"mössön" (avokadoa, suolaa, pippuria, limemehua ja korianteria) kera.
Kiitos tämän jakamisesta, kuulostaa herkulta! Otan reseptin ylös. Meillä syödään usein toisenlaista "tortillalasagnea", jonka kastikkeeseen (taco)maustettua soijarouhetta, tomaattimurskaa ja (kasvis)ruokakermaa. Tosi namia sekin.
VastaaPoistaEipä kestä. Oli hyvää ja helppoa. Minä olen huono käyttämään soijaa, mutta ehkä pitäisi tuota teidänkin versiotanne kokeilla :-)
VastaaPoistaguacamole on toi sun avokado mössö, ja kiitos tästä reseptistä! :-)
VastaaPoista