3.4.2017

Maaliskuun luetut ja muita juttuja

Taas meni kuukausi. Miten aika voikin mennä niin nopeasti? Joskus nuorena sitä kulki päivästä päivään ja välillä tunnitkin tuntuivat kestävän pienen ikuisuuden. Nykyään aikaa laskee viikoissa (aina tuntuu olevan joko maanantai tai perjantai) ja välillä näköjään kuukausikin katoaa huomaamatta.

Sitä se ikä vissiin teettää...

Kuva onkin tällä kertaa huhtikuun puolelta ja minä siinä maaliskuuta jo vuotta vanhempana. Ei tunnu missään!

Ihana lukukuu! 

Lukemisen osaltakin maaliskuu oli varsin kiintoisa. Saldoksi päätyi peräti yhdeksän kirjaa ja joukossa monta todella mielenkiintoista. Kolmen suorassa luin peräkkäin kolmen naiskirjailijan mahtavat historialliset romaanit. Hienoja teoksia ja aivan erilaisia. Leena Parkkisen Säädyllinen ainesosa, Riitta Jalosen Kirkkaus ja Milja Kauniston Corpus - kuolema ja kurtisaani tekivät maaliskuusta mahtavan lukukuun.

Toki luin kirjoja miehiltäkin. Kalle Päätalon Hyvästi Iijoki oli minun toinen kontribuutioni Kirjojen Suomi - hankkeeseen. Oikein yllätyin, miten paljon loppujen lopuksi pidin varsin miehisestä kerronnasta. Rock Forsberg puolestaan on vanha kollegani, joka julkaisi maaliskuussa esikoisensa. Starcrasher vei mukavasti avaruuteen seikkailemaan - jännittävä sekoitus teknologiaa ja mystisyyttä.

Varsinaista fantasiaa edusti maaliskuussa vain Ilona Andrewsin Magic Strikes. Osasyy sekä fantasian että kirjastonkirjojen vähyyteen maaliskuussa on varmasti tekninen ongelma, joka sai (ja saa edelleen) minut aivan raivoihini. Adobe Editions tunnus nimittäin lakkasi toimimasta Kobossani. Vielä en ole keksinyt keinoa korjaukseen ja päätinkin ensin lukea lukupinoissa odottavat ennen kuin kasvatan harmaiden hiusten määrää muutenkin kuin vanhenemalla vuoden.

Äänikirjoja sain maaliskuussa loppuun peräti kaksi. Tove Janssonin Muumipappa ja meri oli mahtava klassikko ja Kaari Utrion Saippuaprinsessa kirjailijalta vähän uudenlaista, yllätyksellisempää ja hitusen vinksahtanutta historiallista romantiikkaa. Nautinnollista kuunneltavaa molemmat.


Ruokaa, ruokaa! - Enemmän ruokaa! 

Yhdeksäs maaliskuussa luettu kirja onkin sitten keittokirja. Halparuokakirja sopi oikein hyvin kuukauden "pihistely" -teemaan muutenkin ja samalla johdattaa suureen blogikeikaukseen. Ruoka nimittäin palasi Ja kaikkea muuta -blogiin muutenkin kuin keittokirjojen muodossa.

Väsähdin ylläpitämään kahta blogia ja pistin hynttyyt yhteen. Saa kommentoida.


Teatteria kerrassaan

Teatterihaastekin heräsin henkiin taas maaliskuussa. Käytiin esikoisen kanssa katsomassa Kansallisteatterin Macbeth. Noin muutenkin haasteet ovat edenneet suhteellisen mallikkaasti, mutta niistä pitää varmaan tehdä jonkinlainen katsaus ihan erikseen.

Nyt ollaankin sitten huhtikuussa ja odotellaan kevään todellista tulemista. Linnut jo pihalla sirkuttavat ja selkeästi ollaan pesäntekopuuhissa. Pikkuisen hirvittää. Meidän olisi tarkoitus tehdä pihalla muutostöitä ja saattaa huonokuntoinen, pikkulintujen kerrostalona toimiva tuija saada lähtökäskyn. Toivottavasti pesinnät on pesitty siihen mennessä tai en millään raaski ja jää pihasuunnitelma (taas) puolitiehen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti