20.4.2017

Arkistojen kätköistä: Roses de sables


Kaikesta oppii ja kertaus on oppimisen äiti. Tämänkin olin unohtanut!

Kun kerran muutenkin ollaan palattu ihan perusreseptien pariin niin tässä olisi oiva herkku viikonlopun juhlistamiseksi. Täytyypä pistää pojat hommiin, kunhan täältä työreissun päältä taas pääseen kotiin. Kyllä, tämä on ajastettu postaus. Suunnittelin herkkuhommiin nakitusta jo alkuviikosta... Mitäpä sitä ei suklaanhimoinen miettisi. 


22.4.2015 Roses de sables


Roses de sables eli corn flakes suklaakuorrutuksella on varmaan kaikille tuttu herkku. Se on myös niin helppo resepti, että Kirppu 10v teki niitä käytännössä ihan itse koulun kioskia varten.

Alunperin resepti kulkeutui meille ranskantädin kautta ja pohdiskelimme, mistä tuollainen nimi oikein on voinut saada alkunsa. "Hiekkaruusuja" - ovathan corn flakesit tietysti vähän kuivia, mutta silti... en minä niitä nyt varsinaisesti hiekkaisiksi sanoisi.

Internet on kuitenkin ihmeellinen juttu. Wikipediasta tuokin selvisi. Roses de sables on nimitys mineraaleista muodostuineille rakenteille, joiden ulkonäkö muistuttaa ruusun terälehtiä. Tulipahan tänäänkin opittua jotain. Erehdyttävästi ovatkin suklaiset corn flakesit saman näköisiä. Täältä voitte tekin verrata.


Corn Flakes - Hiekkaruusut 

250g tummaa suklaata ( tai maitosuklaan ja tumman suklaan sekoitusta)
15g voita
1tl vaniljasokeria
100g maissihiutaleita

Sulata suklaa ja voi. Sekoita joukkoon vaniljasokeria ja lopuksi maissihiutaleet.  Nostele lusikalla pieniin paperivuokiin ja laita kylmään jähmettymään.

Jos tämän tekisi oikein tosi hyvin, voisi suklaan temperoida ja vaikka jättää voin pois, mutta tällä kertaa mentiin vähän helpommalla. Hyvää tuli ja kaikki menivät mitä ilmeisemmin kaupaksi tai sitten myyjien omaan suuhun.

4 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen näköisiä ja helppo reseptikin.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä ei tekeminen paljon enää helpommaksi muutu! Rauhallista sunnuntaita!

   Poista
 2. Ai että, noita vois kokeilla tehdä. Ehkä tällainen tumpelokin vois onnistua.... 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, ei ole tosiaan kovin vaikeaa ja yllättävän hienostuneen näköisiä, kun pistää pieniin vuokiin :-)

   Poista