23.4.2017

Vali vali ja yleistä höpötystä

Ei ihan tällainen keli tänään 
Aina joskus on sellaisia viikkoja, että niiden toivoo vaan loppuvan mahdollisimman nopeasti. Vika ei välttämättä ole ohjelmassa tai ihmisissä, vaan jokin tietty seikka tekee viikosta kertakaikkista tuskaa. Tällä kertaa tuon tempun teki flunssa ja sen aiheuttama päänsärky, kirjaimellisesti.

Mistä se johtuukin, että tauti iskee todennäköisimmin silloin kuin sitä vähitellen kaipaisi? Niin kuin nyt vaikka projektinaloituspalavereissa asiakkaan tehtaalla Puolan perämailla. Mielenkiintoinen projekti, kivat asiakkaat ja projektipäällikkö siristelee päänsäryn kourissa silmiään.

No, siitäkin selvittiin ja onneksi on viikonloppu. Lääkäri antoi viimein tropit, joilla päänsärky pakotettiin katoamaan. Vaan tiedättekö, mikä ärsyttää eniten? Lääkärin diagnoosin mukaan minä en taaskaan ole virallisesti kipeä. Ihan tavallinen flunssa vain - eli ei varsinaisesti voi parantaa mitenkään.

Minulla ei ole ollut kuumetta noin kolmeenkymmeneen vuoteen, eikä koskaan löydy mitään varsinaista poskiontelotulehdusta (vähän vain turvotusta), angiinaa (ei tää kun vähän punottaa), keuhkoputkentulehdusta (muuten vaan yskit keuhkojasi pihalle) tai muutenkaan "oikeaa" tautia. Olen vain kipeä ja sitä jatkuu sitten aina viikkotolkulla. Pah! En ymmärrä, miksi edes vaivaudun lääkäriin. Vaikka toisaalta, sain minä nyt ne tropit, joilla jyskytys silmien takana viimein talttui.

Oliskohan tuossa nyt ollut tarpeeksi valitusta? Sappi on vuodatettu eetteriin ja nyt vaihdetaan positiivisempaan tunnelmaan.Ei ole kiire minnekään (eilen pahus vieköön jäi teatteri väliin ja se olisi vielä ollut niin hyvässä seurassa). Tänään nautin varmaan kokonaisesta pyjamapäivästä "epävirallisesti" sairastaen. Ulkona sataa räntää, niin ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa keväisestä sisälläolostakaan.

Vielä on pää täynnä jotain ylimääräistä, mutta ainakaan ei satu. Isäntä oli tehnyt ihanaa nyhtöpossua valmiiksi odottamaan reissaajaa. Se tunne, kun kolmen päivän minimisyömise jälkeen vihdoin ruoka maistuu! Juuri kuplii kauniisti jääkaapissa edelleen ja siitä tehdyt sämpylät ovat sellaista herkkua, ettei ole tosikaan! Illaksi vielä sipulikeittoa, niin ehkä olen tosiaankin aamulla taas valmis uuteen viikkoon.

6 kommenttia:

 1. Myötätuntoista nyökkäilyä täältä. Minullakin ollut vastaava flunssa jo kolme viikkoa. Lääkäriin en ole vaivautunut, tutulle oli lääkäri sanonut että nyt on liikkeellä flunssaa, jonka oireet kestävät 3-6 viikkoa eikä mitään tehtävissä. Toivon, että jäisi nyt tähän kolmeen viikkoon eikä tarvitsisi toista mokomaa sairastaa.

  Sinne teatteriin sentään menin ja onnistuin istumaan kolme tuntia pahemmin yskimättä. Ainakin hyvä seura ja kulttuuri piristivät mieltä.

  Ihania sämpylöitä! Voin melkein aistia huumaavan tuoksun (ellei nenä olisi niin tukossa) ;)

  Leppoisaa sunnuntaita ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taitaa olla tällaista liikkeellä muutenkin (vaikka tuntuvat kaikki flunssat toimivan minulla näin)
   Harmitti teatterin väliinjäänti tosissaan, mutta ei mahda mitään. En olisi jaksanut.
   Ja juureen leivotut sämpylät ovat kyllä ihan mahtavia. Täytyy pistää blogiin tässä jossain vaiheessa tämä resepti.

   Poista
 2. Samoin minulla oli kolmen viikon flunssa ennen pääsiäistä ilman kuumetta, en käynyt lääkärillä. Nyt on sitten allergianuhaa ja -yskää, mutta joka keväästä on selvitty.
  Tsemppiä sinne ja kuumaa juotavaa paljon, minä laitan sekaan hunajaa. Carmolis-tipat ja kurkkupastillit ovat rautaisia lääkkeitä flunssaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kovin helpolla mene lääkäriin (varsinkin, kun tiedän tuon kiukuttelemani asian), mutta nyt oli päänsärky sellainen, että pakko oli saada jotain perustabua vahvempaa.
   Ja kiitos! Kuumaa on juotu täälläkin ja hankin sellaisen nenäkannunkin. Vielä kun saisin itseni sitä kokeilemaan.

   Poista