18.4.2017

TexMex-jauhelihapiirakkaa



Kuopuksen synttärikahville tein  sentään jotain vähän ruokaisampaakin kaikkien makeiden vastapainoksi. Jauhelihapiirakka on aina varma nakki, se maistuu isoille ja pienille, jollei satu kasvissyöjää joukkoon. Vierasporukasta onneksi tiesin ruokatottumukset noin suurin piirtein.

Välillä tekee hyvää palata niin sanotusti juurille. Ei mitään ihmeellistä kokeilua ja perustarvikkeita tarkoittaa myös stressitason laskua - ainakin minulla. Joku pieni juju on kiva olla, joten tällä kertaa tuunattiin piirakka Kinuskikissan tapaan juustolla kuorrutetuilla tortillasipseillä.

Noin periaatteessa resepti on Kinuskikissan helpot herkut -kirjasta, mutta toki taas tuunattiin vähän. Jätin esim. jalopenot pois niin myös päivänsankari 6v suostui edes maistamaan.


Texmex-jauhelihapiirakka

 pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl speltti täysjyväjauhoja
vajaat 2 dl kermaista juustoraastetta (Ahvenanmaan Port Salut)
150g voita
pieni tilkka kylmää vettä

Sekoita yleiskoneessa aineet nopeasti taikinaksi ja levitä käsin voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
1 punasipuli
1 paprika
250g jauhelihaa
1 iso valkosipulinkynsi
n.1rkl pasta Rosso-maustetta myllystä (pistä enemmän maun mukaan)
0,5tl savupaprikajauhetta (sweet, jos on lapsia, hot, jos haluat tulista)
2,5dl Kolme juustoa - ruokakermaa
2 munaa

Pinnalle: maissilastuja ja runsaat pari desiä juustoraastetta.

Silppua punasipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kypsennä jauheliha pannulla ja lisää lopussa sipuli, paprika, valkosipuli ja mausteet.

Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja sekoita jauhelihaseokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Paista uunissa 200 asteessa oin 25min. (Tässä kohtaa voit pitää taukoa, jos ole halunnut tehdä mahdollisimman valmiiksi etukäteen - meillä piirakka odotti yhden HopLop synttärikeikan verran)
Ripottele tortillasipsit pinnalle ja sitten juustoraaste. Laita uuniin vileä 10 minuutiksi.

Anna hetki jäähtyä ja tarjoile.

4 kommenttia:

  1. Voi taivahan talikynttilät mikä herkkupiirakka. Tämä on pakko tehdä, vaikka heti viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan hommiin - tämä on helppo ja suht nopeakin tehdä :-)
      Ja kelpasi ihan kaikille!

      Poista
  2. Herkun kuuloinen piirakka, ja ruokaisakin vielä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan jäänyt nälkä tämän jälkeen :-)

      Poista