4.6.2015

Toukokuun luetut, teatteria ja haasteita loppuvuodeksi


Toukokuussa tuli valitettua ajan puutetta ja lukemisen vähyyttä, mutta kummasti sitä vain luettujen lista piteni tämän vuoden suurinpaan lukemaan. Näin huolimatta kaikesta ulkona tapahtuvasta lisäaktiviteetista, kuten nyt vaikka siementen törkkimisestä sinne tänne lasten kanssa.

Kirjoja kertyi toukokuun lukulistalle kaikkiaan 13. Joukkoon mahtui monenlaista. Keittokirjainnostus jatkui. Mari Moilasen Sitä parempi soppa II nousi suosikkieni joukkoon samantien ja Outi Rinteen Raakaruoka-aika oli monessakin mielessä mielenkiintoinen tuttavuus.

Äänikirjoja kuluu minulla tasaiseen tahtiin työmatkojen vuoksi. Toukokuuhun niitä mahtui peräti viisi. Karhuherra Paddington viihdytti kahden kirjan verran. Ihania kommelluksia, joista aina selvittiin parhain päin. Maeve Binchy vastasi muutamista kyynelistä bussipysäkillä. The Silent Sister oli viihdyttävä kesädekkari ja Agatha Christie tietysti ihan omaa luokkaansa.

Dekkareihin palataan uudelleen vielä dekkariviikolla, mutta toukokuussa genrelukuun mahtuivat myös kaksi John Shakespeare- tarinaa. Lemppariaikaani historiassa on Tudorien valtakauden huippu (Isä ja tytär eli Henrik XIII ja Elisabeth I). Kun sen yhdistää jännittäviin juonitteluihin ja rikosten selvittelyyn, niin pakkohan näiden kirjojen parissa on viihtyä. Kaikkiaan William Shakespearen fiktiivisen veljen seikkailuja tuli luettua toukokuussa kolmen kirjan verran.

Siinä tulikin listattua jo 10 toukokuun kirjoista. Lisäksi luin pari osaa viihdefantasiaa kaappimonstereista ja yhden nuorisofantasian. Viimeksimainittu liittyy yhteen tämän kevään suurista iloistani. Esikoinen ryhtyi lukemaan - ja halusi keskustella lukemastaan. Sarja jatkuu minulla vielä, samoin keskustelut :-)


Teatteria ja haasteita

Huhtikuussa kävin ensimmäistä kertaa varmaan useampaan vuoteen jossain teatterinomaisessa tilaisuudessa. Siitä jäi nälkä, ja kun mailiin tipahti kutsu Kansallisteatterin Lavaklubin Bloggariklubille, niin ilmoittauduin mukaan riemusta kiljuen. Enkä katunut. Ilta oli mielenkiintoinen ja näytelmä ajatuksia herättävä.

Tein päätöksen. Teatteria on saatava lisää. Haastan itseni käymään teatterissa ainakin kerran kuussa. Sen ei luulisi olevan liian vaikeaa. Kesäkuun teatteri-iltakin on jo aikataulutettu. Tällä kertaa luvassa on jotain kevyttä ja hauskaa (taas) työporukan seurassa. Siitä lisää ensi viikolla.

Osallistun joihinkin kirjabloggaajien haasteisiin tämän vuoden aikana (klassikkohaaste tulossa! Samoin luulisin lukumaratonin ilmaantuvan aikatauluun jossain välissä - viimevuotisen raportti täällä) Dekkariviikolla (8.-14.6.)  kannattaa seurata kirjablogeja noin yleensä - saattaa löytää enemmänkin vinkkejä luettavaksi :-)

Kaikenlaista kivaa siis on kesäksi tiedossa ja heinäkuussa tietysti sitten vielä loma. Sitä ennen paiskitaan vielä muutama viikko töitä - ja luetaan muutama kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti