26.5.2015

Kesäkirjaksikin sopiva The Silent SisterDiane Chamberlain: The Silent Sister 
HelMet Overdrive äänikirjalaina 

Rileyn isä on juuri kuollut ja hän saapuu kotikaupunkiinsa järjestelemään perintöasioita. Metsässä erakoituneena asuva veli on ainoa jäljellä oleva sukulainen, tai niin Riley ainakin luulee. Vähitellen Rileyn tietoon tihkuu kummallisia asioita. Onko mahdollista, että nuorena itsemurhan tehnyt sisar olisikin elossa? Mitä kummallista liittyy hänen katoamiseensa? Pala palalta uskomaton tarina alkaa selvitä.

Diane Chamberlainin The Silent Sister ei ole kovinkaan erikoislaatuinen kirja juoneltaan. Olen joskus lukenut muitakin samantapaisia. Se on kuitenkin hyvin kirjoitettu ja varsin viihdyttävä. Työmatkat tuntuivat tämän äänikirjan parissa melkein liian lyhyiltä. Tarina etenee napakasti. Aika vaihtelee Rileyn nykyajassa ja Lisa-sisaren itsemurhan ajassa. Vaihdokset ajankohdassa ja kertojassa voisivat sotkea vyyhteä entisestään, mutta tässä tarinassa takaumat eivät taustoita katkaisemalla juonenkulkua, vaan pikemminkin tukevat lukijan ymmärrystä.

Kyllähän sitä aika ajoissa tajusi, mistä kaikessa oikein kyse, mutta silti teki mieli lukea loppuun ja selvittää, miten sitten oikein kävikään. Sen verran kirjailija on onnistunut jännitettä säilyttämään, ettei kaikki sentään ole ihan itsestäänselvää. Oikein kelpo dekkari, jossa ratkaistaan kadonneen henkilön tapausta ja samalla koitetaan ymmärtää surman taustoja.

Henkilöhahmojen osalta kirjassa mikään ei oikein ole, miltä näyttää. Motivaatiot ja tekemiset vaihtelevat. Hieman minua häiritsi se, että melko vahvastikin tarinassa vaikuttaneita henkilöhahmoja tiputettiin kelkasta noin vaan, eikä heistä hiiskuttu sanaakaan tarinan jatkossa. Olivathan he tosin tehtävänsä tehneet ja tietonsa juonelle antaneet, mutta kuitenkin...

Kaikkiaan siis varsin luettava, joskin dekkareita paljon lukeneelle ehkä jo tavallaan tuttu tarina. Tämä sopinee työmatkojen lisäksi myös laiturinnokkaan tai riippumattoon kesäseuraksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti