5.3.2014

TV-inspis eli lammasfilorullat


Myönnetään - katselin taas Jamie Oliveria. Niitä säästöreseptejä tällä kertaa. Hyviä juttuja niissä ja alkoi tehdä mieli lammasrullia.

Me tosin oikaisimme. Ei keritty miettimään mitään isoja lihapaloja vaan ostettiin suoraan lampaan jauhelihaa. Muutenkaan en oikein muistanut kaikkea, kun ei tullut mitään kirjattua ylös. Tämä on siis jotain sinnepäin, mutta kuitenkin ihan armottoman hyvää. Tuossa makean ja suolaisen yhdistelmässä vaan on sitä jotain. Varsinkin, kun lisätään vielä harissan lämpöä.

TV-inspisrullat lampaalla
(n.20 pientä rullaa)

1 punasipuli
350g lampaan jauhelihaa
suolaa ja pippuria
2 tl chillijauhetta (Espelette ja normaali)
1rkl paprikajauhetta
2-3tl jeeraa
1tl muskottipähkinää
puolikkaan korianterinipun varret silputtuna sekä lehdet
3 valkosipulin kynttä siivutettuna
2rkl tomaattipyreetä
kourallinen manteleita rouhittuna
1 porkkana raastettuna
pieni kourallinen rusinoita ja pari taatelia silputtuna
puolikas iso paprika
puoli pakettia fetaa
pari pientä kourallista couscousryynejä
puoli pakettia filotaikinaa

tomusokeria ja kanelia

jugurttia, harissatahnaa ja oliiviöljyä

Laita filopaketti sulamaan. Se kestää yllättävän kauan (nimim. vähän kiirehdittiin ja taikina tuppaa lohkeamaan...).

Kaada couscous kulhoon, ripottele joukkoon suolaa ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että couscous juuri peittyy. Asettele päälle muutama voinokare ja tiukka kansi (tai kelmu).

Lämmitä pannulla öljyä, lisää silputtu sipuli sekä ripaus suolaa ja anna hetki kuullottua. Lisää jauheliha ja ruskista huolella. Lisää mausteet, tomaattipyree ja korianterin varret sekä valkosipuli. Sekoita hetki ja lisää mantelit, porkkana, paprika, rusinat ja taatelit. Kun kasvikset ovat hitusen pehmenneet murusta joukkoon feta. Sekoita lopuksi sekaan vielä couscousryynit.

Kun filopaketti on vähän sulanut, leikkaa siitä puolet. Laita loput pakkaseen (se sisäosa, joka vielä on hyvin jäässä - sulanutta ei saa pakastaa uudelleen). Ota levypala kerrallaan. Asettele levyn päähän täytettä. Käännä rulllalle, taita sivut sisäänpäin ja kierrä loputkin rullalle. Asettele öljytylle uunipannulle ja valele vähän öljyä päälle. Kieritä loput rullat.

Siivilöi päälle vähän tomusokeria ja ihan hitunen kanelia. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.

Sekoita harissatahnaa oliiviöljyn kanssa ja sitten jugurttiin. Tarjoa rullat ja jugurttikastike salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Filo on kyllä ihana taikina,mutta minulle kiitos ilman lihaa;D Juuri tänään ostin ensimmäistä kertaa ihan tuoretta,just aamulla tehtyä filotaikinaa(blogissani kuva....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan ihan filokoukussa ;-) Just muuten mietin eilen illalla, että samantyylinen täyte voisi olla tosi ihana, jos vaihtaisi lampaan munakoisoon...

      Poista