23.3.2014

Sunnuntaijälkkäri - Banaanikakku ja mascarponekreemi



Tällaista kakkua minun on pitänyt kokeilla jo useampi vuosi, mutta aina se on jäänyt. Meillä kun on kotona yksi banaanikammoinen (esikoinen), joten kyseistä hedelmää on tullut kartettua leivonnaisissakin. Nyt kuitenkin kävi niin hassusti, että tekemäni smoothie kelpasi banaaniaineksesta huolimatta, joten... tosin vielä hän ei kakkua ole suostunut edes maistamaan.

Siivu kakkua on ihanaa teekupillisen kera ihan sellaisenaan, mutta sunnuntain kunniaksi sitä syötiin mascarponekreemin ja mustaviinimarjojen kera. Herrrkulllista...


Banaanikakku 

Puoli pakettia ruokosokeria (250g)
2 kananmunaa
pari pienehköä ja aika kypsää banaania muussattuna
4dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodajauhetta
1tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
120g voita sulatettuna

Lämmitä uuni 170 asteeseen.
Sekoita munat ja sokeri hyvin keskenään. Lisää joukkoon muussattu banaani.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita banaaniseoksen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää viimeiseksi sula voi. Jatka sekoittamista, kunnes voi on hyvin sekoittunut.

Kaada voideltuun leipävuokaan tai sellaisenaan silikonivuokaan. Paista uunissa 50-60min. Testaa kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kuin kumoat.

Mascarponekreemiin voi sekoittaa vaniljalla maustettua Vispivaahtoa (1tkl) ja purkillisen mascarpone-juustoa. Marjat saa kukin valita makunsa mukaan, mutta minä tykkään mustaherukoista. Niissä on tarpeeksi makua ja terää leikkaamaan kaiken banaanimaisen pehmeyden ja mascarponen täyteläisyyden läpi.

2 kommenttia:

  1. Mascarpone on ihanaa! Se epäilemättä kruunaa mehevän banaanikakun. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Se sopii melkein kaikkeen. Harmi vaan, että se ei ole ihan kevyttä niin ei voi ihan joka päivä nautiskella ;-)

      Poista