25.3.2014

Papusoppaa melkein kuin MasterChef


















Tai ei oikeastaan niin kuin MasterChef vaan niin kuin Matt Preston, Australian MasterChef-kilpailun armoitettu ruokakriitikkotuomari. Tulin tuossa seuranneeksi televisiosta kautta 2012, jolloin hän esitteli omia helppoja bravuureitaan. Kokiskanan ja banaanijäätelön (siis surrataan pakastettua banaania sellaisenaan jäätelöksi - neroutta!) lisäksi mieleeni jäi ehdottoman kokeiltava resepti eli papusoppa.

Ohjelmassa kandidaatteja kehotettiin maistamaan kaunista sileää keittoa ja tunnistamaan sen ainesosat. "Tomaattia, papuja, appelsiinia...." - tuli vastauksena. Kaikki ihan oikein, mutta leuat loksahtivat siinä vaiheessa, kun ainekset kannettiin pöytään käytettäväksi. Nimittäin papu ja tomaatti tulivat... Heinz Baked Beans with Tomato Sauce- purkista!

Minä itse olen suuri papujen ystävä, varsinkin englantilaista aamiaista tehtäessä, joten tämä oli aivan must resepti kokeiltavaksi. Yllä näette lopputuloksen, joka oli muuten oikein hyvää.

Baked Beans in a Soup

Ota purkki Heinzin tomaattipapuja ja kaada kattilaan. Kuumenna ja sekoita joukkoon loraus maitoa ja noin desi kermaa. Surraa sileäksi. Kuumenna ja maista. Lisää suolaa makusi mukaan (ja muutama tippa sitruunamehua, jos kaipaat terää). Kuumenna ja laita lautaselle.

Raasta päälle hiukan luomuappelsiinin kuorta, ripottele chilijauhetta (D'Espelette) ja pilko avokadoa. Nopea lounas kahdelle on valmis. Seuraksi vielä isot palat hyvää leipää - paahtoleipää tekisi mieleni sanoa.

2 kommenttia:

  1. Kääk! PAKKO testata, tää on joko parasta mitään tai karmeinta mitään. Luin HerraBeelle (joka meillä appeista pääosin vastaa) blogauksesi ääneen ja hän alkoi jo tekemään päässään purkkipapuvertailua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuo oli minunkin reaktioni - pakko testata :-) Minä yllätyin iloisesti (tosin tykkään pavuista muutenkin tosi paljon). Tästä ei herkullinen keitto muutu enää helpommaksi eikä ihan heti arvaisi, mistä ainekset tulevat... Kertokaa, mitä tykkäsitte!

      p.s. pistin tänään tummempia banaaneja pakkaseen - banaanijäätelöä tulossa lähipäivinä

      Poista