16.10.2013

Kun päästää isännän irti...


Kun päästää isännän irti siivoamaan jääkaapista kaikki kasvisten jämät, on lopputuloksena herkullisia muffinsseja ja violetinruskeaa keittoa. Keitosta minulla ei ole varsinaisesti valokuvaa, mutta maistui herkulliselta. Voitte tosin kuvitella,millainen väri on lopputuloksena, kun keitosta löytyy pari violettia porkkanaa ja raitajuurta vaaleampien ainesten lisäksi.

Muffinssit olivat oikea täysosuma. Savustettu luomulammas antoi makuun ihanaa suolaisuutta ja kurpitsahan on meillä myös makeiden muffinssien vakioaines. Tämä resepti päätyy taas Myllärin Luomun kilpailuunkin, mutta sponssiksi tästä ei tällä kertaa ole. Ihan olivat itse ostetut jauhot ja muut ainekset.

Minä voin näköjään hyvillä mielin keskittyä vaihteeksi vähän runsaampaan työntekoon, kun perheellä riittää kuitenkin herkkuja ruokapöytään isännän toimesta. Säännöllisemmin lukevat ovatkin varmaan jo huomanneet bloggaustahdin hidastuneen eikä meillä ole kieltämättä pahemmin äidin toimesta reseptejäkään viime aikoina kokeiltu.  Sitten taas, kun tämä hulina tästä vähän rauhoittuu. Osa töistä myös liittyy blogeihin noin laajemmaltikin, mutta siitä lisää sitten vähän myöhemmin...

Summittainen resepti löytyy alta, suoraan tulkittuna isännän sinnepäin-selostuksesta.

Jääkaapintyhjennysmuffinssit 

Silppua puolikas myskikurpitsa, 300g (luomu)savulammasta, 1/2 paprika ja nippu basilikaa. Sekoita keskenään ja lisää joukkoon suolaa, pippuria, ripaus muskottia ja 2 tl chiliä (piment d'Espelette). Sekoita vielä 7-8dl vehnäjauhoja, puolikas pussillinen mozzarellaraastetta, 6 munaa ja 3-4 dl oliiviöljyä. Lopputuloksena pitäisi olla löysähkö taikina.

Jaa taikina paperilla vuorattuihin muffinssivuokiin ja kypsennä uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys - se riippuu muffinssien koosta ja uunin ärhäkkyydestä


4 kommenttia:

  1. Sulla onkin lahjakas isäntä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin :-) Hän tekee itse asiassa aika useinkin ruokaa meillä, mutta niitä reseptejä on niin hitsin vaikea saada blogattavaksi...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. No niin osaa :-) Vielä kun oppisi pistämään vähän ylös, mitä sinne kippoihin tuli kaataneeksi...

      Poista