22.10.2013

Valkosipulileipää ja artisokkatahnaa


Lukiessa tarvitaan energistä evästä. Tässä yhtenä iltana pyöräytin Myllärin Luomun valmiista Ciabatta-jauhoseoksesta leipiä. Pussillisesta tulee neljä leipää, joten materiaalia riitti kokeiluihinkin. Tämä valkosipulileipä ei ollut yhtään hullumpaa!

Leivänteko oli varsin helppoa paketin kyljessä olevilla ohjeilla. Sekoitettiin vain jauhoseos veden ja hiivan kanssa. Nostatettiin taikina. Leikattiin leiviksi ja yksi levitettiin maustamista varten. Päälle voipaloja, valkosipulimurskaa, pinjansiemeniä, basilikaa ja timjamia. Levy rullalle ja toisten kanssa nousemaan. Uuniin paistumaan ohjeen lämpöön, mutta muutamaa minuuttia pidemmäksi aikaa ja herkku oli valmis. En yleensä ole hurjan innostunut mistään valmiista sekoituksista, mutta tästä tuli kyllä hyvää. 


Viikonlopun kirjamessujen kanssa samaan aikaan pääsee tutkailemaan myös herkkuja Viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtuman puolelle. Turusta mukaan lähti esimerkiksi kuvassa olevaa artisokka-valkosipulitahnaa, johon olen taas onnistunut kehittämään jonkunasteisen riippuvuussuhteen. Minulla mitä ilmeisemmin on sisäänrakennettu heikkous kaikenlaisiin tahnoihin. Mielenkiinnolla odotan, mitä kassiin päätyy tulevan messuviikonlopun aikana !

Myllärin Luomu tarjosi Ciabatta jauhot

6 kommenttia:

 1. Valkosipulileipä on varmasti hyvää ja tuo tahnakin kuulostaa mielenkiintoiselta.:) Minä en joskus pitänyt ollenkaan valkosipulista. Nykyään rakastan sitä ja sitä käytetään meillä paljon.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas on aina kulunut valkosipulia runsaasti. Jo lapsena söin isäni kanssa lämmintä ruisleipää valkosipulimurskan ja voin kera - NAM !

   Poista
 2. Oi,oi mitä herkkua. Ite oon hurahtanut täysillä tohon artisokkaan. Pitääpä tehdä oma artisokka-valkosipulitahna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehty tahna kuulostaa herkulta - kerro sitten resepti !

   Poista
 3. Nyt kyllä kelpaisi valkosipulileipä kun flunssa on iskenyt kyntensä minuun! pitääpä lähettää apukokki kauppaan hakemaan tuota jauhoseosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, meilläkin on nuorimmainen kuumeessa - toivon vaan, että pysyy flunssa minusta kaukana ja ainakin tuota valkosipulia on nyt sitten syöty torjuntaan.

   Poista