18.2.2013

Lisää haasteita ja tunnustuksia ruusujen kera

 

Nämä haasteet ovat tässä nyt päässeet vähän ruuhkautumaan, mutta koitetaanpa purkaa sumaa.  Tässä seuraavana Tupulta jo jonkin aikaa sitten tullut. Sama haaste tuli myös Minnalta, joten tällä kertaa lyödään kaksi kärpästä kerralla.

Tämän haasteen tarkoituksena on kertoa itsestään muille ja säännöt ovat seuraavat:

 1. Kiitä haasteen antajaa 
 2. Jaa haaste kahdeksalle bloggaajalle
 3. Ilmoita näille kahdeksalle haasteesta
 4. Kerro 8 satunnaista asiaa itsestäsi
Siispä, ihan ensimmäiseksi : KIITOS Tupu ja KIITOS Minna. Näihin on aina hauska vastailla ja lukea toisten vastauksia - vaikka nyt pientä ruuhkaa onkin ollut havaittavissa. 

Kahdeksan asiaa minusta :  
 1. Olen kotoisin Turusta, mutta muuttanut pääkaupunkiseudulle jo vuonna 2000. Silti, vieläkin on monessa kohtaa sellainen "turkulainen Helsinkis' " -olo. Varsinkin, jos eksyn autolla Hesan keskustaan...
 2. En osaa lukea runokirjoja - en vaan tiedä, miten runoihin pääsisi sisälle lukemalla. Lapsille kyllä riimittelen ja loruttelen koko ajan ja improvisoin höpölöpö-lauluja. Välillä pojat oikein väsyvät äitiin, jolta ei saa suoraa vastausta mihinkään vaan pitää tulkita kalevalamittaa tai jotain vastaavaa...
 3. Edelliseen viitaten - en oikein osaa laulaa, mutta laulan kuitenkin. Pian olen kuin isäni, jolta löytyy laulu joka tilanteeseen. Ehkäpä pojat vielä joskus tekevät kuin siskoni ja kävelevät muutamaa metriä perässä, kun muuten kadulla lauleleva äiti hävettää liikaa. Minä hoilotin yleensä silloin hamassa nuoruudessakin isän mukana..
 4. Rakastan leipomista ja leivonnaisia, mutta kuulun siihen ihmisryhmään, joka lihoo pelkästä herkkujen katsomisesta. Siksi olen jo kauan sitten ilmoittanut isännälle, että hänellä tulee olemaan aina pikkuisen pyöreä vaimo. Mieluummin muutama lisäkilo kuin yrmeä mieli... Tietysti terveyden rajoissa :-) 
 5. Kun keskityn lukemiseen, en kuule mitään muuta. Siksi saan luettua iltaisin nuorimmaista nukuttaessa. Hänen meuhkaamisensa ei minun juoneen keskittymistäni häiritse - paitsi siinä vaiheessa, kun pehmolelut lentävät kirjan päälle. Toto on tämän huomannut ja nukahtaa nykyään vasta siinä vaiheessa, kun koko nallearmeija on siirtynyt äidin viereen... Kaksivuotiaalla on muuten yllättävän vahva heittokäsi ja hyvä sihti.
 6. Olen huono siivoamaan - ruoanlaitto vieraille ei häiritse ollenkaan, mutta milläs saisi sen huushollin vieraskuntoon ? 
 7. Nuorimmaista odottaessa kärsin pahasta raskausmyrkytyksestä. Kahden ensimmäisen kohdalla oireita ei ollut ollenkaan. Joka ikinen kätilö, lääkäri ja gynekologi on siitä lähtien esittänyt saman kysymyksen : "Onko sama isä ? " Tässä ihan julkinen julistus, että "ON" - Ollaan oltu yhdessä kohta 20 vuotta ja raskausmyrkytyksen voi näköjään saada vasta kolmannen kohdalla. Sanovat statistiikat sitten mitä tahansa...
 8. Kun olin pieni minusta piti tulla salapoliisi tai sitten kirjailija - ei tullut kumpaakaan (ainakaan vielä) - tuli konsultti.   
Jatkojakoon tämän haasteen voisi laittaa vaikka seuraaville. Ihania blogeja ja bloggaajia on vaikka kuinka paljon, mutta monet ovat jo haasteen saaneetkin. Mikään pakko siis saajien ei ole vastata. Kirjoittakaa, jos siltä tuntuu :-) 
 1. Vatsasekaisin kilinkolin -blogin Riikalle. Mitäs teiltä löytyy kaapeista ? Lisää kassaneitejä ? ;-)
 2. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarpulle. Mahtuisiko sinne ihanien ruokaohjeiden sekaan yksi haastevastaus ? Välillä mietin, että teidän perheellä on kyllä tuuria saada joka päivä niin ihania herkkuja
 3. Sallan lukupäiväkirjan Sallalle - kiitokset mielenkiintoisista kirjabloggauksista ja muuten kirjamaailmaan liittyvistä jutuista.
 4. Amman lukuhetken Ammalle - mielenkiintoisia juttuja vähän erilaisistakin kirjoista kuin kaikki muut
 5. Appelsiineja ja hunajaa - Yaelian. Kiitokset kivoista jutuista, niin ja käyn minä toisessakin blogissasi.
 6. Jokihaka kokkaa - blogille - ihania reseptejä ja kauniita kuvia !
 7.  Maistuis varmaan sullekin -blogille. Minä välillä ihmettelen, että kuka teilläkin ne kaikki ihanuudet oikein syö :-)
 8. Morren maailmaan Morrelle - olikos se niin, ettet tähän ole vielä vastannutkaan ? 

 

Tässä samalla pistettäköön jakoon vielä tunnuksetkin jotka Chef Jones  ja Minna heittivät blogini suuntaan.  

Tämä tuli molemmilta

Ja tämä Chef Jonesilta osana tuplatunnustusta
Nämä kuuluu laittaa eteenpäin viidelle, joten tuossa alla nyt tällä kertaa pääasiassa ruokablogeja, joista olen saanut inspiraatiota kotikokkaukseen tai muuten vaan ihaillut lopputuotoksia.

 1. Siskot kokkaa blogin Nellelle - kiitokset inspiroivista resepteistä. Copycat on hykerrelly useammin kuin kerran
 2. Jokihaka kokkaa - blogille - sama juttu kuin yllä ! 
 3.  Maistuis varmaan sullekin -blogille. Ihania reseptejä.
 4. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarpulle. Välillä mietin, että teidän perheellä on kyllä tuuria saada joka päivä niin ihania herkkuja.
 5. Mansikkamäen Ebelle - olen seurannut blogiasi vuosia, eikä tarvitse kuin nähdä kuvia luomuksistasi niin ymmärtää miksi. 

Huh, olipas urakka. Ihania blogeja on niin monia, että oli tosi vaikea valita. Silti vähän oikaisin ja molemmilta listoilta löytyy osittain samoja. Muitakin tunnustukset ansaitsevia olisi vaikka kuinka paljon, joten jokainen joka haluaa pistää hyvää eteenpäin voi myöskin tästä napata tunnustuksen mukaansa :-)

Hih, tästä tuli noiden ruusujen ja sydämien kanssa ihan ystävänpäiväpostauksen näköinen - vaikka olenkin sen suhteen vähän myöhässä :-)

16 kommenttia:

 1. Kiitos kaunis :) ihana kun tuollainen pidemmän kokemuksen kokki käy seurailemassa tuherruksiani :) vastailen jossain välissä, lupaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Vastaillaan.. tosin viivettä saattaa esiintyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiirettä... alkaa minullakin vähän näkymään jo haasteväsymystä

   Poista
 3. Lämmin kiitos haasteesta! Otan sen aina tunnustuksena <3

  Jätän kuitenkin vastaamatta, kun on jo niin monesti tullut kerrottua itsestä X kpl satunnaisia asioita. Juttuni tuppaavat kiertämään kehää :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta Minna:) Olen kyllä näiden blogivuosien aikana useinkin tehnyt näitä paljastuksia mutta jospa löytyisi vielä jotain...
  Hih,tuo kohta 4 sopii minuunkin:rakastan leipomista mutta lihon ihan katsomisestakin;D Kivasti taas oppi sinusta lisää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina löytyy jotain uutta - jään odottelemaan :-)

   Poista
 5. Haastetta haasteen perään. Mun blogissakin on sinulle haaste. Ymmrrän jos et jaksa :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä haasteväsymystä alkaa jo näkymään - kestää vastaus ehkä hetken verran...

   Poista
 6. Kiitos! Katsotaan saanko aikaiseksi vastailla, mutta muistaminenkin lämmittää :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos. Salla sen jo sanoikin, muistaminen lämmittää.:) Haasteen jätän kuitenkin väliin. En tahdo paljastella liikoja. Äiti on ahkerin lukijani...;D Jos näkisit, niin et ihmettelisi kuka meillä kaikki herkut syö. Kyllä tuo vyötärön seutu aikalailla kertoo.;) Ei noita kaikkia nyt kuitenkaan ihan viime aikoina ole onneksi tullut syötyä, vaan osa on vanhasta lopettamastani vuodatuksen blogista. Parhaimpia reseptejä olen siirrellyt uuteen. Siitä huolimatta herkkutaukoa täytyisi nyt koittaa pitää, kun kaikki tuntuu jäävän nykyään vyötärölle, vaikka kuinka liikkuisikin. Toista se oli nuorena, kun sai syödä ihan mitä vain ja kuinka paljon vain, eikä näkynyt missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei parane kaikkea kertoa äidille ;-) eikä haasteisiin ole pakko vastata...

   Poista
 8. Kiitos ihanasta tunnustuksesta :D Lämmittää mieltä, varsinkin nyt kun vanha blogi hajosi ja tätä uutta koitan rakennella. Aurinkoisia kevättalven päiviä sinnepäin :D T:Ebe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. Vaikka sinulle taitaa kyllä näitä sadella ihan roppakaupalla :-)

   Poista