20.2.2013

Kyllä nyt kelpaa...


Siis chilien kasvaa. Ostin pitkään himoitsemani kasvilampun.

Alunperin olin ajatellut sellaista vesikasvatustsydeemiä, mutta kaupassa katsoessani se vaikutti jotenkin
 1. pieneltä taimimäärääni nähden ja 
 2. hankalalta & liian paljon ylläpitoa vaativalta.

Onko jollain sellainen ja millaiset kokemukset teillä siitä on ? Tarkoitan siis esimerkiksi tuota Zengrown järjestelmää.

Tällä kertaa ostin tuollaisen Kekkilän uuden lampun, jossa on "tarjotin" alla. Katsotaan, miten kasvatukset sujuvat ja palaillaan taimien pariin vähän myöhemmin uudelleen...

Pkkubasilika on jo hyvässä alussa16 kommenttia:

 1. Oi, herttaista, tuo voisi olla meidän pojulle hyvä harrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tosiaan olla sopivan suuruinen juuri pienelle kasvattajalle. Tosin tällainen isompikin on ihan täpinöissään :-)

   Poista
 2. Minä olisin ihastunut Zengroviin ja olen sitä blogissani jonkun mauste- tai puutarhakirjan yhteydessä mainostanutkin. Se on niin ihanan pieni ja sopii minulle, jolle tarvella riittää, että on koko ajan tuoretta basilikaa ja sitten vaikka rucolaa.

  Jännä seurata, miten 'wörkkiin'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika pieni oli... ja minulla on tarve nyt vähän isompaan :-) Siinä pitää myös vedet vaihtaa parin viikon välein kokonaan ja itseni tuntien...

   Poista
 3. Toivottavasti chilisi pitävät uudesta lampusta. :)

  VastaaPoista
 4. Oon joskus lukenu että chili ei välttämättä tarvi valoa juuri yhtään. En tiedä pitääkö paikkaansa. Olis kyl hauska kokeilla kuinka väite pitää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee tässä kokeiltua tuokin samalla sillä kaikki alut eivät millään mahdu alle. Ajattelin osan jättää vertailueräksi :-)

   Poista
 5. Tosi kaunis, kelpaa pitää esillä. Toivottavasti onnistuu, yrttejä on ihana saada pitkin vuotta omasta keittiöstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta ympärivuotisesta yrttitarhasta minä tässä haaveilen. Katsotaan, miten käy.

   Poista
 6. Lisävalo ei ole koskaan pahaksi taimikasvatuksessa. Helposti tulee liian honteloita taimia, jos valo ei riitä. Tuo olisikin aika kiva kasvilamppu.:) Minun pitää tänään koittaa siirtää habanerot isoon ruukkuun. Viime talvena kylvin siemenet, ja jostain syystä taimet vain juroivat eivätkä kasvaneet ollenkaan kesän mittaan, vaikka laitoin ne sitten lopulta jo kasvihuoneeseenkin. En halunnut niiden kanssa luovuttaa, vaan toin syksyllä taimet talveksi sisälle. Nyt ovat vihdoin lähteneet kasvuun, ja uusia lehtiä tekevät jo kovalla innolla. Jospa tänä vuonna saisi jo satoakin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ne habanerot ovatkin jotain monivuotista lajia,joka antaa satoa vasta toisena vuotena ? Meillä menivät chilit ihan pieleen viime vuonna, kun kylvettiin liian myöhään ja sitten meillä oli liian monta puutarhuria, jotka kaikki törkkivät siemeniä joka puolelle => kaikki laatikot ja kulmat olivat liian täynnä eikä mistään oikein saatu satoa. Tietysti kesän kelitkään eivät oikein suosineet.

   Poista
  2. Luulen kyllä, että niistä olisi pitänyt jo viime vuonnakin jotain saada, kun olen joskus aiemminkin niitä kasvatellut paljon paremmalla menestyksellä. Nyt vain ongelmana oli se, että itämisen jälkeen taimet kasvoivat vain n. 10 senttisiksi, ja sen jälkeen ei minkäänlaista uutta kasvua, vaikka mitä olisi tehnyt. Tosin monella viherpeukalotuttavallakin kuului olevan samaa ongelmaa chilien kanssa, että ehkäpä viime kesän olot vain eivät olleet kovin suotuisat. Toivotaan parempia satoja tälle vuodelle. Itse kasvatettuja on aina niin mukava käyttää.:)

   Poista
 7. Meillä on ollut Zengrow varmaan jo reippaat kolme vuotta. Monta kertaa on pitänyt kirjoittaa siitä blogiin, kun aina joku siitä kyselee, mutta jotenkin se on jäänyt. Periaatteessa siis ihan ok-laite, mutta on siinä omat vikansakin. Ehkä otan itseäni niskasta kiinni, ja vihdoinkin sen raportin rustaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni kuulisin kokemuksia. Minua alkoi laiskottamaan pelkkä ajatuskin kahden viikon välein tehtävästä puhdistuksesta...

   Poista