2.2.2013

Näin me kuoritaan !Viime aikoina täällä ollaan paitsi ihmetelty kuorimaveitsiä myös harrastettu perunateatteria oikein urakalla (esimerkiksi täällä ja täällä ja täällä). Kaikki halukkaat pääsivät myös valitsemaan suosikkinsa kuorimaveitsien joukosta ja nyt on aika julkaista tulokset.

Kysymyksenä oli : "Millä kuorit perunasi ? " ja 87 vastaajan osalta suosikit jakautuivat seuraavasti.
Lopputuloksena voimme todeta, että kotikokkaajat ovat selkeästi eri linjoilla kuin ammattikokit ja käyttävät kotona pääasiassa suoraa kiinteäteräistä kuorimaveistä. Yli puolet valitsi suosikikseen suoran kiinteäteräisen.

Toisaalta, seuraamme aikaamme ja edellisten sukupolvien käyttämä juuresveitsi jäi tällä kertaa hännänhuipuksi vain 3 %:n  osuudella.

Ehkäpä kyse onkin evoluution vaiheesta ? Kokkausinnostuksen levitessä ammattiniksit rantautuvat myös koteihin.  Tiesikö esimerkiksi joku teistä jo 15 vuotta sitten, mikä on tohotin ja hankki sellaisen kotiinsa ? Nyt niitä tuntuu olevan melkein joka kolmannella keittiön kaapissa. Kukapa tietää, ehkäpä 10 vuoden päästä ihmettelimme, miksi ihmeessä olimme tuosta suorasta kiinteäteräisestä niin innostuneita.

Täytyy myöntää, että minäkin olen todennut tuon suoran liikkuvateräisen tosiaankin olevan nopeampi perunoita kuoriessa, mutta sihdissäni olisi vielä parantamisen varaa. Perunankuorien osumatarkkuus bioroskikseen, kun on aika lailla alle optimin...

Kiitokset kaikille vastanneille. Näin tällä kertaa. Helmikuussa ihmetellään sitten taas jotain muuta.

2 kommenttia:

  1. Enemmistöön näköjään kuulun :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös, vaikka tuo liikkuvateräinenkin nykyään löytää käteen...

      Poista