14.10.2017

Onnellinen pieni mies ja Onnellinen prinssi

Kiitokset ensi-iltalipuista Kansallisteatterille 

Minä pelkään nukkeja. Siis sellaisia vanhanaikaisia nukketeatterinukkeja, joista minulle lähinnä tulevat mieleen painajaiset tai Pinokkio. Pelko on  perinnöllistä. Myöskään omat poikani eivät perinteistä nukketeatteria varsinaisesti fanita.

MUTTA... Nukketeatteri Sytkyt hoitaa homman niin ihanan lempeästi ja hauskan interaktiivisesti, että Muumien jättämän ihanan muiston myöta halusimme Toton kanssa katsomaan myös Kansallisteatterin tämän syksyn nukketeatteriensi-illan eli tänään oli vuorossa Onnellinen prinssi.

Onnellinen prinssi on Oscar Wilden klassikkosatu pääskysen kanssa ystävystyvästä prinssipatsaasta. Tarina kertoo auttamisesta, luopumisesta ja siitä, miten muita auttanut saa apua sitä tarvitessaan.

Teatteriesitys on tarkoitettu 2-7 vuotiaille ja kestää puoli tuntia. Se on juuri sopiva aika pienemmillekin katsojille, sillä teatterielämys alkaa jo lämpiön portailta. Lapset istuivat paikoillaan, rakensivat pesää ja osallistuivat teatterin tekemiseen. Itse asiassa Toto oli kaikkein eniten innoissaan juuri tuosta osiosta. Ihanasti myös tunne jatkui koko näytelmän ajan.  


"Me pääsimme mukaan teatteriin ja esiinnyimme. Te aikuiset olitte sitten yleisönä penkeillä"

Nukketeatteri Sytkyt hyödyntää kivasti sekä nukkemestarin olemusta, että sitten pehmoleluja tai lavasteita tarinankuljetuksessa. Aikuisena sitä jo osaa arvostaa, että lavan (pöydän) päälle rakennettu kaupunki ja patsas taipuvat tarinan elävöittämiseen ilman sen kummempia kommervenkkejä. 

Vietimme siis mukavan puolituntisen. Itse asiassa Toton ikäisille eskarilaisille olisi tarina voinut olla pidempikin. Uppoutuminen ja eläytyminen olivat ilmeisiä. Tämä on jotain ihan muuta kuin Ninjagot tai muut vauhdikkaat piirretyt. Elämys on vahvempi ja silmät loistavat kirkkaammin. Se on sitä teatterin taikaa, jota haluan myös lapsilleni kokemuksena tarjota.


Kiitokset ensi-iltalipuista Kansallisteatterille 

6 kommenttia:

 1. Voin kuvitella tuon teatterin taian pikkuisen Toton silmissä. Onnellinen prinssi kuulostaa hurmaavalta sadulta. Nykyaikana tuollaisia satuja tarvitaan. Kun auttaa, niin itsekin saa apua tarvitessaan. Ihana verso kasvamaan pikkumiehen mieleen.
  Kiitos Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan mahtavaa seurata lasta, joka silmät loistaen eläytyy tarinaan. Siinä on jotain taianomaista siinäkin :-)

   Poista
 2. Tuollaiset esitykset, missä lapset pääsevät olemaan osallisina, on ihan parhaita. Teatteri Raatikossa on tällaisia lähes kaikki esitykset. Ihanaa kun Toto tykkäsi näytöksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lapset haluavat olla mukana eikä sivustakatsojina. Täytyyki pitää tuo teatteri Raatikko mielessä.

   Poista
 3. Huomasin juttusi kun olen itsekin kirjoittamassa Onnellisesta prinssistä. Itseäni ihastutti esityksen miljöö ja lasten mukaan ottaminen, joka näkyi hyvin monessa tuossa esityksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, miljöö on aivan omanlaisensa ja sopii todella hyvin tuollaisen esityksen ympäritöksi.

   Poista