28.10.2017

Virtuaalitodellisuutta Steampunkissa, teatteria & charmantteja kirjailijoita eli iloista haahuilua Helsingin kirjamessuilla

Kyllä - tämäkin vuosi taitaa kirjamessuilla mennä ihan puhtaasti iloiseksi haahuiluksi. Vai mitä voisi sanoa siitä, että tänään jäi esityssaldoksi peräti kaksi keskustelua ja nekin kai lähinnä siksi, että osuivat ovenpieleen ja peräkkäin samaan paikkaan. Mielenkiintoisia toki olivat eli Kansallisteatterin Kirjasta näyttämölle -sarjaa.

Ensin puhuttiin Kjell Westön Kangastus 38 dramatisoinnista ja sehän nyt mitä ilmeisimmin pitää käydä katsomassa jossain vaiheessa. Kolme naisnäyttelijää yhden persoonan eri puolina vastapainonaan keskiviikkoklubin miehet kuulostaa jännivältä asetelmalta ja kun satuin kirjastakin pitämään...

Vanhat mestarit heti perään oli itselleni yllätys. En ollut tajunnut HAMin näyttelytiloissa esitettävän näytelmän perustuvan romaaniin. Hieman hirvitti ajatus Bernhardin kiemuraisen sanatulvan seuraamisesta, mutta kyllä Hannu-Pekka Björkman, Minna Leino ja Tarja Roinila innostuksellaan  sitten vakuuttivat kiinnostavuudesta.

Noin muuten sitten kiertelin ja kaartelin. Torstaina kävin esikoisen kanssa ruokapuolella ihan taktisista syistä. Silloin on perinteisesti koululaisten päivä messuilla eli kirjapuolella ruuhkaa, ruokapuolella jonotonta.

Lauantai oli tällä kertaa melkein puhtaasti kirjoja - aloituksena perinteisesti WSOY, Tammi ja Johnny Knigan bloggariaamiainen. Kattaus oli tänäkin vuonna taas mielenkiintoinen ja sävy lämmin. Mukaan tarttuivat Heikki Valkaman Pallokala ja Marianna Kurtton Tristania. Lisäksi pistin nimeni listaan A.W.Yrjänän Joonaanmäen valaat -kirjan osalta. Niistä lisää myöhemmin.

Noin muuten päivä kuluikin sitten kivojen bloggaajakollegoiden kanssa jutustellen ja kaupoilla kierrellen.
Myönnetään, muutama kirjakin tarttui mukaan.

Huomisesta en vielä tiedä. Keli ja talvirenkaiden puute vaikuttavat kolmannen messupäivän todennäköisyyteen, mutta pari mielenkiintoista teknologiavinkkiä haluaisin huomisille messuvieraille vielä  osoittaa :


1) Virtuaali Steampunk eli kirjatraileri virtual reality -muodossa on ihan huikea kokemus! 

Kirja on "Vieterivoiman valtakunta", jossa Tanskassa joskus hamassa tulevaisuudessa etsitään paluuta entiseen teknologiseen aikaan. Vielä en ole Billy O'Shean kirjaa lukenut, mutta kirjailijan oman pojan tekemä traileri oli ihan huikea.

Vieterivoiman valtakunta herää henkiin ja kokemus on melkoisen järisyttävä. Vatsanpohjasta kouraisee useamman kerran ja kaikki tutustujat pitävät tuolistaan kiinni.

Menkää ihmeessä kokeilemaan osastolle 6f21


2) Akateemisen ja CGI:n protosovellus kirjojen taustatietojen hakua varten. 

Sinänsä mielenkiintoinen ajatus ottaa kirjan kannesta kuva ja sen jälkeen lukea puhelimesta tai tabletilta lisätietoja taustoista vaatii vielä kehittelyä. Työtä ei niinkään ehkä ole perussovelluksen kohdalla vaan enemmänkin sisällön kehittämisessä.  Ajatus on hyvä, mutta ainakaan minun kohdallani eivät perustiedot riitä. Vaan jos palveluun lisätään kirjailijan elämäkertatietoja ja lisäselvitystä kirjan syntytaustoista ja sen sellaisista... No, se on sitten taas ihan eri juttu.


Lisää messupäivästäni voit vielä kurkata Instan puolelta - varsinkin Stories-osuus päivittyi ahkerasti. Tervetuloa katsomaan @minna_vuocho


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti