3.2.2017
Jospa sitten kirjoittaisi vaikka ruoasta
No, niin... Kun lukujumi tai lukuzappaus vaivaavat, niin ainahan sitä voi kirjoittaa ruoasta. Kun kerran blogin aihemaailmaakin on tarkoitus laajentaa... Eikös niin?
Ei se nyt kuitenkaan ihan niin helppoa ole. Pitää ruoankin kohdalla löytää se näkökulma tai kiinnostava kiemura, joka saa lukijatkin etenemään otsikkoa pidemmälle. Koukun löytäminen ei ole ihan helppoa, vaikka vaihtoehtoja on todella monia.
Ensinnäkin, voi vaikka panostaa kuviin, mikä nyt ei välttämättä ole ehkä minulla se omin alue. Pitäisi edelleen opetella ne kameran asetukset. Tilanne on ihan toinen kuin vaikka Lumo Lifestyle-blogissa, jossa kuvat ovat aina tiptop samoin kuin Liemessä-blogissa tai Jotain maukasta -blogissa.
Lisäksi voi panostaa houkutteleviin resepteihin (eikä kuvissakaan ole näissä mitään vikaa). Beach House Kitchen ja Kulinaari ovat saaneet aikaiseksi useammankin himotuksen, josta ei ole päässyt eroon kuin pistämällä Copycatin hommiin. Sama koskee mm. Saaran lautasella - blogia. ja tietysti monia muitakin.
Tänään on perjantai - hauskaa perjantaita!
Minä olen jo kotitoimistolla, mikä tarkoittaa edessä olevan vielä useamman puhelinpalaverin ennen viikonloppua. Ruoasta ei tänään(kään) ole vielä mitään tietoa, mutta jotain sellaista helppoa ja maukasta ja mielellään värikästä tekisi mieli.
Siis jotain sellaista kuin alkuviikosta syömämme veriappelsiini-kanavuoka. Se kun syntyy kerralla uunissa, eikä edes vie kamalasti aikaa.
Veriappelsiini-kanavuoka
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pilko perunoita haluamasi määrä. Leikkele haluamasi määrä broilerin rintafileitä n. 4-5 palaan. Valuva päälle vähän oliiviöljyä. Laita ne uunivuokaan ja sekoittele joukkoon reilu ripottelu sitä miedompaa savupaprikajauhetta sekä vähän pippuria myllystä.
Joukoon voi vielä siivuttaa punasipulia ja laittaa vaikka edellisen päivän salaatista jääneet kirsikkatomaatit...
"Nylje" veriappelsiineja ja siivuta niin monta, että suurin piirtein perunat ja broileri peittyvät. Valuta päälle vielä oliiviöljyä ja lykkää uuniin puoleksi tunniksi.
Kun broileri ja perunat ovat kypsät, ripottele päälle vielä suolaa, fetaa ja persiljaa. Nosta heti tarjolle.
Kaveriksi voi tarjota vaikka raikasta salaattia, ja muunnoksen voi tehdä lisäämällä perunan kaveriksi porkkanaa tai palsternakkaa.
Tämä ja sen muunnelmat kuuluvat meillä arkiruokien vakioihin.
Edit: Pojat huomauttivat, että heidän suosikkiversiossaan on vielä pepperoni-makkaran siivuja silputtuna. Eli ne vain leikellään palasiksi ja ripotellaan vuokaan noin 5min ennen uunista ottamista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpas kerrassaan herkullisen näköistä. :) Tämähän kuulostaa sopivan helpolta, että itsekin uskaltaisi kokeilla. Meillä tuppaa olemaan ruokapöydässä aina samat tutut ruoat, vaihtelu ei olisi pahitteeksi silloin tällöin.
VastaaPoistaTämä on tosi helppo ja nopeakin. Ja tosi yksinkertainen muunnella. :-)
PoistaNo näissä kuvissa ei ainakaan ole mitään vikaa. Hyvästä ruoasta hyviä kuvia.
VastaaPoistaIhanaa perjantaita!
Voi kiitos Outi. Olipa kiltisti sanottu :-)
PoistaIhanaa viikonloppua!
Oi, miten herkullisen näköistä. Tätä voisin kokeilla, mutta veriappelsiinit pitäisi jotenkin piilottaa, koska mies ei kuitenkaan taas ollenkaan ymmärtäisi, kuinka hedelmää laitetaan ruokaan (lue: alkeelliset ruokakäsitykset).
VastaaPoistaHih, pistä alimmaiseksi ;-) Silloin tosin taitaa se mehu jäädä valumatta muihin aineksiin. Ehkä sitten vasta viimeiseksi kasaa perunat päälle?
PoistaSe on hauska, miten ihmisillä on erilaisia vaatimuksia ruoan suhteen. Usein ne syntyvät jo aika pieninä lapsina. Meidänkin pojilla on vaikka mitä "sääntöjä", vaikka aikalailla heidät on taidettu samoilla ruuilla kasvattaa.
Ooh, onpa hyvä resepti. Juuri sopiva perjantairuoka - helppo ja herkullinen.
VastaaPoista:-) Eipä sitä perjantai-iltana kai kukaan jaksa ruveta hankalia kokkaamaan työviikon päätteeksi.
PoistaJatka vaan ruokareseptien ja kuvien jakoa - hyvältä näyttää ja niitä mielellään lukee...ei kylläkään liian nälkäisenä : ) Toi pepperoni on just se piste ii:n päällä tässä ruoassa, voin kuvitella et täydellistä viikonlopun herkkuruokaa!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaJa joo, pojat olivat melkein tuohtuneita, kun huomasivat, etten ollutkaan laittanut pepperoniversiota... puheista siis tajusivat, eivät taida kovin usein täällä lukea, paitsi ehkä Esikoinen.
Appelsiini ja kana <3 onpa teillä herkulliset arkiruuat!
VastaaPoistaHeh, arkiruoaksi luokitellaan kaikki suht nopeat. Ja tämä myös kelpaa kaikille.
PoistaTosi hyvän näköistä! Muutenkin tää oli resepti mun makuuni: ei tarkkoja määriä eikä turhia mittailuja! :-D
VastaaPoistaEi tässä pahemmin tarvitse mittailla. Vaikea pilata millään, jos laittaa tykkäämiään aineksia :-)
PoistaTämä kuulostaa just miun ruoalta ja menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos!
VastaaPoistaKiva. Kerro sitten mitä tykkäsit! :-)
Poistapoikien lisäyksellä mulle kiitos!
VastaaPoistaHih, taitaa saada suurimman osan äänet tuo versio. Ei silti, kyllä minäkin tykkään :-) Hyvä, että huomauttivat.
PoistaVeriappalsiinit ovat niin värisiä, kivasti antaa broitsulle näköä. Toinen poikien lisäys annos minulle.
VastaaPoistaHIhii, pojat taitaa voittaa äidin tässä tapauksessa ihan kuus-nolla. Vaikka en minä itsekään pepperonista tuossa kieltäydy.
PoistaMä en ymmärrä. Ostin veriappelsiineja viime viikonlopulla ja niissä oli vaan niinkun muutama "verisuoni" punaista. Mehukkaita olivat kyllä. Kuulostaa ruualta! Siis hyvältä!
VastaaPoistaMinäkin ihmettelin, kun osa näytti ihan tavallisilta appelsiineilta. Hyviä ja mehukkaita olivat kuitenkin. Ja kyllä, olen samaa mieltä, käy ruoasta tämä resepti. :-)
PoistaJa minä söin tänään verappelsiinin, jonka toinen pää oli ihan tulipunainen ja toinen tavallinen oranssi. Välissä oli sellainen liukuvärjätty osio :)
PoistaLuonnon taidetta :-) Kaikki värikäs ruoka on tähän aikaan vuodesta tervetullutta ainakin meidän pöytäämme (nimim. liila bataatti himottaisi just nyt...)
Poistakauniin ja herkullisen oloinen annos <3
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOnpa ihana ruoka! Tuli nälkä ;).
VastaaPoistaKiitos :-)
PoistaOi, näyttää herkulliselta, vaikken olekaan veriappelsiinin ystävä!
VastaaPoistaMinusta sopivat tähän tosi hyvin (vaikka minä nyt syönkin niitä urakalla koko ajan :-)
PoistaItse taas olen veriappelsiinin, mutten kanan ystävä ja silti näyttää herkulliselta! :)
PoistaHIh, jotakin jokaiselle :-)
PoistaOmpa mahtavan värinen ruoka!
VastaaPoistaTodellista väriterapiaa, jota tähän vuodenaikaan ei koskaan ole liikaa :-)
PoistaHyvä, kun kirjoitat ruoasta <3 !
VastaaPoista:-)
Poista