1.10.2014

Syyskuun luettuja ja vähän kokattujakin

Omenoita syötiin ja kokattiin urakalla - niistä touhuista juttua täällä

Syksy tulee, ei sille mitään mahda. Nyt on jo lokakuun ensimmäinen päivä. Syyskuussa lukemiseni tahti hidastui kiireiden kasaantuessa, mutta en valita. On hyvä, että töissä kuhisee.

Jotain sentään tuli luettua, yhteensä peräti 10 kirjaa. Osansa lukemisen hitauteen lienee tuonut se, että koukutuin entistä pahemmin äänikirjojen pariin. Beautiful Mystery, Dangerous Women ja Hobitti veivät mukanaan. Kuuloke on pysynyt tiukasti korvassa aina paikasta toiseen siirtyessä ja lapsetkin ovat oppineet tarkistamaan, voiko keittiössä puuhailevalle äidille tulla puhumaan heti vai pitääkö odottaa äänikirjan pysäytystä...

Keplo Leutokalma oli minun alkukontribuutioni haasteeseen #pojatlukemaan ja varsin hauska tuttavuushan tuo onkin. Vähän aikuisempaa fantasiaa edustivat "Kiltit tytöt"-kirjasarjan osat ja fantasialla jatkoi myös Pasi Ilmari Jääskeläisen novellikokoelma Taivaalta pudonnut eläintarha.

Ihan pelkästään fantasiaksi ei kuukausi sentään mennyt. Luin myös Jyrki Heinon historiallisen dekkarin Kello ja myös Paula Havasteen upean Tuulen vihat (mutta siitä lisää myöhemmin yhden toisen haasteen piirissä - pysykää kuulolla). Nykykirjallisuudesta taas vastasi suuri suosikkini Murakami - eikä hänen kirjansa tällä kertaa osunut edes maagisen realismin piiriin, saatikka fantasiaan.


Se 11. kirja... 

Nuo kymmenen kirjaa siis ovat fiktiota, mutta ei minun lukemiseni ihan kokonaan siihen loppunut. Tapani mukaan olen selaillut useammankin keittokirjan ja yhdestä jopa inspiroidun kokkaamiseen ja bloggaamiseen saakka! Kirjasta ja sen inspiroimista jediritarin kädenliikkeistä voi lukea lisää täältä.P.S. VIELÄ EHDITTE LATAAMAAN ITSELLENNE ELISA KIRJAN LUKIJALAHJAN. SE SOPII TÄYDELLISESTI SYKSYN PIRISTYKSEKSI JA LÖYTYY TÄÄLTÄ JA SEN SAA OMAKSEEN KOODILLA KUMMAAETU - joka on voimassa 12.10. saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti