25.10.2014

Bloggari kirjamessuilla - mitä jäi mieleen päivästä II ja minne taas huomenna ?

Ella Kanninen haastatteli monella kielellä
No niin, äiti on ruokittu ja lapset halittu. Miesväen päivän aikana koottuja rumpuja on asianmukaisesti ihailtu sekä kirjoja nosteltu laukusta perheen ihailtaviksi. On siis aika miettiä, mitä messuhulinasta jäi mieleen.

Aamulla tuli kiire, kuinkas muuten. Ehdin kuitenkin kuuntelemaan muutaman kirjailijan esittelyn omista kirjoistaan.

Jari Järvelä : Särkyvää. Kirja sisältää kuulemma kirjailijan omia kokemuksia, vaikkei ihan yksi yhteen olekaan. Pamplonakin on tuttu paikka, päällimmäisenä muistona seurasta toisen miehen matkaan interraililla kadonnut punkkarityttö. -  Lukulistalle.

Riina Katajavuori: Wenla Männistö Mtka ideasta kirjaksi kesti 7 vuotta, kun Kiven asettaman riman korkeus hirvitti. Kirjailija oli mielissään, kun eräs kirjabloggaaja myönsi, ettei ole lukenut Seitsemää veljestä, mutta tykkäsi tästä kirjasta. Toimii siis klassikkoa tuntemattomillakin. - Ehdottomasti lukulistalle.

Kim Leine: Ikuisuusvuonon profeetat Kirjailija ohjeisti kirjaa aloittelevaa bloggaajaa pitämään mielessään post-kolonialistisen kirjallisuuden kuvaukset sekä ihmisten suhtautumisen kulttuurieroihin nykypäivänä(kin). Erityisesti kuitenkin kannattaa kirjaa lukiessaan vain keskittyä kokemaan hieno tarina. - Lukulistalle, siksi kysyinkin asennoitusmisohjeita.

Paulo Giordano: Ihmisruumis Kirja on ennenkaikkea kertomus nuorten miesten matkasta aikuisiksi, vaikka syntyikin Paulo Giordanon reportaasimatkan pohjalta hänen haastatellessaan sotilaita Afganistanin sodan keskellä. -  Itse en tähän nyt tällä kertaa tarttunut, kun tuo sotakirjakiintiöni on vähän täynnä, mutta lienee varsin kiinnostava aiheeseen mielellään tarttuville.


E-KIRJOISTA

Iltapäivän paneelikeskustelussa olimme harvinaisen yksimielisiä siitä, että e-kirjoille on oma paikkansa paperikirjojen lisäksi. Lisäksi totesimme, että e-kirjojen lukeminen (ja äänikirjojen kuuntelu) tulevat todennäköisesti lisääntymään entisestään sitä mukaa, kun tablettien, älypuhelinten ja muiden lukemiseen kelpaavien laitteiden määrä entisestään kasvaa.

Paneelissa ei siis taisteltu, mutta toivottavasti onnistuimme vähän viihdyttämään ja kertomaan kuulijoille jotain uutta. Ainakin saimme yleisöstä kiitosta ylenmääräisen hypetyksen välttämisestä, joten lienemme onnistuneet e-kirjojen arkipäiväistymisen tunteen välittämisessä. Enää ne eivät ole jotain uutta ja pelottavaa...

Minulla ainakin oli paneelissa kivaa. Kiitos Essi, Marja ja Lassi keskusteluseurasta!

Paneelin jälkeen olin vielä mukana, kun kirjabloggaajat kokoontuivat Elisa Kirjan osastolle kyselemään e-kirjoista, ja lukulaitteista, sekä keskustelemaan kunkin näkemyksistä e-kirjojen tulevaisuudesta.

Elisa Kirjan Essi kyseli meiltä mm. minkä kirjan haluaisimme saada ehdottomasti äänikirjaksi tai lisänä e-kirjavalikoimaan.

Olisiko teillä joitain kirjoja mielessä? Nyt on hyvä hetki kertoa, välitän viestin eteenpäin :-)Huomenna sitten on viimeinen messupäivä tältä vuodelta.

Omassa ohjelmassani ovat virallisena osuutena seuraavat :
 1. Lukupiiri Anna-Leena Härkönen "Kaikki oikein" (su klo 16.00 )
 2. Lisäksi kirjabloggaajia päivystää Boknäsin osastolla. Tulkaa kyselemään kirjavinkkauksia tai muuten vaan moikkaamaan! Itse olen paikalla ainakin 14-15, mutta toki pyörin siellä välillä muutenkin. 

Muutakin mielenkiintoista näyttää ohjelman mukaan olevan tiedossa. Tältä näyttää alustava suunnitelmani huomiseksi ohjelmaksi... varaan oikeuden muutoksiin väsymyksen, nälän ja suusta kiinnijäämisestä johdosta.
 • Katja Jalkanen ja Aino-Maria Savolainen Linnasta humisevalle harjulle. 50 parasta kirjaa. Wine Corner klo 11:00. Tästä alkanee minun messupäiväni..
 • Paula Havaste ja Tuulen vihat (Katri Vala klo 12:00)- haastattelijana Kirjasfäärin Taika
 • 15:00 on Aino-salissa jo tekotavaltaan mielenkiintoinen tapahtuma eli mahdollista tavata kirjailijoita maailmalta virtuaalisesti! Hannu Rajaniemi sekä Alan Bradley... Tänne kai olisi pakko ehtiä. 
 • Harmillisesti samaan aikaan kolmelta on Näytöskeittiössä aiheena Saimi Hoyerin ja Petri Salmelan kirja Sieniä ja Ihmisiä. Siinä on ehkä tämän syksyn kiinnostavin ruokakirja, jonka myös Glorian ruoka&viin -lehti valitsi vuoden keittokirjaksi. 
EDIT:27.10. Sunnuntain messutunnelmia voi kurkata täältä

4 kommenttia:

 1. Voi Rajaniemi! Itse joudun lähtemään yhden jälkeen messuilta, mutta onneksi viime vuonna tuli nähtyä herra livenä niin ei niin paljon harmita. Kiinnostuksella kuitenkin tulen lukemaan, jos ehdit paikalle!

  Katjan ja Aino-Marian setti taitaa myös jäädä harmillisesti väliin, koska olen päivystelemässä. Hyvältä joka tapauksessa vaikuttaa päiväohjelmasi, toivottavasti pääset kaikkiin kivoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitkin mielessäni, kun tuota Rajaniemi sessiota kirjoitin - onneksi sulla on sentään se Kausaalienkeli siliteltävänä ;-)

   Poista
 2. Missaan harmillisesti miehen aikataulujen takia tuon Katja ja Aino-Marian haastattelun mutta rynnin paikalle taas pyörimään vähän myöhemmin. Mukavaa messusunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti törmäillään jossain :-) Mukavaa messusunnuntaita!

   Poista