8.10.2013

Itsensä pettämisestä ja tuleeko violeteista porkkanoista vaaleanpunaisia muffinsseja ?



VASTAUS ON, ETTÄ EI TULE...

Niistä tulee mustikan sinertäviä. Kauniita sinänsä, mutta eivät varsinaisesti siis sovellu Andalusian auringon emännöimään kuukauden ruokahaasteeseen, jossa teemana on vaaleanpunainen ruoka. Siispä piti vähän soveltaa ja kuorruttaa punajuurella värjätyllä tuorejuustokuorrutuksella. Uskokaa pois, se oli oikeasti vaaleanpunaista vaikka näyttääkin kuvassa aika hailakalta. JA onhan noissa sentään noita vaaleanpunaisia sydämiä koristeena ? Nostaako se roosatasoa tarpeeksi ?

Tuorejuustokuorrutus liittyy siihen itsensä pettämiseen, tai oikeastaan nämä muffinssit kuvaavat sitä ihan kokonaan. Minä olen jäänyt pahasti koukkuun porkkanakakkuun. Tein jo sellaisen kahtena viikonloppuna. Lupasin, etten toista itseäni enää kolmantena, vaan kuinkas kävikään ? No, en tehnyt porkkanakakkua, mutta tein samalla reseptillä porkkanaMUFFINSSEJA ! Juu, ihan eri juttu eikös vaan ?

Kuukauden pinkki ruokahaaste ei pelkästään perustu kauniiseen väriin, vaan tarkoituksena on edistää myös tärkeää asiaa. Lokakuu on rintasyövän torjunnan teemakuukausi. Ruokabloggarit tempaisevat ja osallistuvat keräykseen.

KLIKKAA KUVAA JA OSALLISTU SINÄKIN!



Melkein roosat porkkanamuffinssit 

4 dl  ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää jauhettuna
ripaus suolaa
loraus vaniljauutetta (n. 1rkl)
1,5 - 2 tosi isoa (violettia) porkkanaa raastettuna
pari isoa kourallista saksanpähkinöitä murskattuna (paitsi ne joilla ajattelit koristella kakun)

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen ja sekoita sokeri, kananmunat, vaniljauute ja öljy keskenään. Sekoita mausteet, sooda, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää munaseokseen vähitellen, hyvin sekoittaen.
Lisää vielä raastetut porkkanat ja pähkinät tasaiseksi sekoittaen.

Jaa muffinssivuokiin (isoihin ja pieniin) ja paista isoja noin 20min ja pieniä n.15min. Muista tarkistaa kypsyyttä aina välillä kaiken varalta.

Leikkaa muutama pieni siivu punajuuresta ja kaada niiden päälle kuumaa vettä. Jätä jäähtymään.

Tee juustokuorrutus vatkaamalla ensin hyvin sekaisin 100g pehmeää voita ja paketillinen tomusokeria (500g). Lisää joukkoon yksi paketti Philadelphia-juustoa (200g) ja vatkaa voimakkaasti seos tasaiseksi.
Valuta kuorrutuksen sekaan vähitellen punajuurilientä, kunnes väri on vaaleanpunainen eikä kuorrutus ole vielä liian löysää.

Pursota kuorrutus jäähtyneille muffinsseille ja koristele haluamallasi tavalla.


4 kommenttia:

  1. Minna tein just meidän uudelle listalle porkkanakakun,appelsiinisorbetin ja valkosuklaamoussen kera. Voin siis samaistua sun porkkanakakku addiktioon :) onhan se nyt vaan niin hyvää! Kivat muffinsit,nyt täytyy alkaa kokkaan oma setti andalusian haasteeseen.

    VastaaPoista
  2. Voi, tuokin porkkanakakkusetti kuulostaa kyllä ihan ylihyvältä. Jään odottelemaan, mitä vaaleanpunaista sieltä päin ilmaantuu :-)

    VastaaPoista
  3. Kuorrutus on kyllä tosi herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän liiankin hyvää... vaikka onhan tuo tietysti "kevyempää" kuin pelkkä voikreemi. ;-)

      Poista