18.4.2013

Hasselpähkinä-suklaamarengit


Sipulipiirakasta jäi valkuaisia, joten ne piti tietysti käyttää johonkin. Siitä jäi yli myös rouhittuja hasselpähkinöitä.  Yhdistelmä siis oli selvä ja lopputulos herkullinen. Pähkinät jäivät mukavasti sinne marengin sisälle yllätykseksi.

Suklaa oli itseoikeutettu koriste näissä marengeissa, vai uskaltaako joku väittää, ettei tykkää hasselpähkinäsuklaasta ?

Helppoakin näiden tekeminen oli.

Vatkaa valkuaiset (4) sokerin (2 dl) kanssa tymäkäksi vaahdoksi (noin 10 min yleiskoneella täydellä vauhdilla). Sekoita joukkoon pähkinärouhetta pari kourallista. Laita 130 asteeseen puoleksi tunniksi, sammuta uuni ja unohda marengit sinne yön ajaksi.

Sulata suklaa. Minä levitin sitä pienellä silikonisudilla, mutta tietysti marenkeja voi myös kastaa suklaaseen tai käyttää jotain muuta metodia.

Koristele nonparelleilla ja odota suklaan jähmettymistä.

10 kommenttia:

  1. Kaksi asiaa mitä en voi vastustaa, suklaa ja marenki. Ja pähkinäiset suklaat on ihan parhaita. Ihania!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä - pähkinäsuklaata sen olla pitää :-)

      Poista
  2. Hasselpähkinäsuklaaseen taidan kuollakin...Eilen vetelin Fazerin sinisen pähkinöillä tuosta vaan. R. reissussa ja kotan minä, suklaalevy ja kirja;) Nyt ruoskin itseäni henkisesti...

    Näyttää muuten tosi hyvältä!

    Olispa joku juttu, jota nauttimalla suklaa alkais maistua pahalta. Ei auta edes kromi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, ei minullakaan mikään näköjään estä suklaan syömistä, vaikka se aiheuttaa minulle pahaa yskääkin...

      Poista
  3. Saat sen kuulostamaan helpolta.. :) Täytyisi ottaa uusiksi marengin kanssa joku kerta ... Näyttää herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se vaikeaa olekaan. Pitää vaan muistaa se kärsivällisyys ja vatkata vielä vähän lisää, kun kuvittelee massan olevan valmista.

      Poista
  4. Maistuis varmaa sulleki blogista löyty kiva lime marenki,ja täältä hasselpähkinä. Kiitos teidän,marengit ei oo enää ikinä tylsiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle kyllä kelpaavat aina ne perusversiotkin - Marenki on ihanan taipuvainen moneen veri muotoon ja makuun. Uusia yhdistelmiä kokeillaan varmasti.

      Poista