24.4.2013

Oooo.... Panzane-el-laaa... ! - kesää odotellessa


Tässä on meidän kesäajan suosikkilounaamme. Italialainen leipäsalaatti, jonka reseptejä lienee olemassa yhtä monta kuin on kokkejakin. Tässä meidän versiomme.

Panzanella onkin kovasti pinnalla näin keväällä. Siitä blogattiin juuri myös Kokit ja Potit -keittiössä. Vähän eri versiolla tietysti :-)

Leipäsalaatti 

Ota salaattikulho esiin. Hiero kulhon sisäpuoli valkosipulinkynnellä. Sekoita sen pohjalla :
2 rkl Dijon sinappia
4 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä 4 rkl
puolikas punasipuli silputtuna

Kastike saa olla tosissaan tujua. Leipä miedontaa hurjasta ja koko salaatin juju on siinä vähän terävässä maussa, jonka kunnon vinegretti antaa.

Sekoita joukkoon leipäpalat (esim. puolikas pataleipä).
Leikkaa 4 isoa tomaattia paloiksi ja lisää joukkoon. Tee sama puolikkaalle kurkulle.
Voit laittaa halutessasi joukkoon myös paprikaa.

Silppua iso nippu persiljaa ja iso nippu minttua ja sekoita salaattiin. Anna tekeytyä tunnin verran.


8 kommenttia:

  1. Oi,oi tällästä ei voi vastustaa! Tää pitää muistaa kesällä tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa muistaa tehdä - sen jälkeen muistuu kyllä mieleen ihan itsestään. Meillä ainakin välillä iskee oikein himo tähän.

      Poista
  2. Panzanella on niin hauska nimikin;D Lähi-Idässä on toinenlainen versio(kumpikohan oli ensin;D) nimeltään Farroush ja siinä käytetään pitaleipää .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tiedä kumpi oli ensin - ei taida kukaan enää muistaa ;-) Hyviä kuitenkin molemmat. Meillä vaan on useimmiten tuollaista maalaisleivän tyylistä tarjolla, joten tehdään yleensä italialaista...

      Poista
  3. Siis Fattoush,meni nuo kirjaimet sekaisin;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä sattuu. Meinasinkin kysyä oliko tuo FArroush vielä yksi versio :-)

      Poista
  4. Ei tähän voi muuta kommentoida kuin KESÄ :D.

    VastaaPoista