12.4.2020

Päivittyvä pääsiäisen lukumaraton - N.Y.T. NYT - tai siis kolmelta lauantaina


Yhteenveto su klo 12 mennessä

äänikirjat yhteensä : 7h7min
ekirjat yhteensä: 280s

  • Wilkie Martin : Inspector Hobbes and the Blood (äänikirja) 1h34min
  • Elly Griffiths: Korppikuningas (ekirja) 265s - luettu loppuun
  • Katarina Mazetti: Varjoja ja vakoojia (äänikirja) 27min - luettu loppuun 
  • Mai Jia: Koodinmurtaja (ekirja) 15s
  • Aino Vähäpesola: Onnenkissa 5h6min


Lankalauantai 14:50

No niin, aika lähenee. Päätin aloittaa tämän pääsiäisen lukumaratonin näin lauantaina. Saadaan kevään ensimmäiset grillaukset hoidettua ja voin istahtaa kirjojen kanssa odottelemaan sunnuntaiksi luvattuja sateita. Räntäähän jo tulikin grillimestarin niskaan. Onneksi se oli pojista keskimmäinen, enkä minä... (t.julma äiti)

Itse asiassa Kamadossa muhii leppäsavulastujen kanssa vielä pala lohifilettä, mutta se on kohta valmis ja hoitunee äänikirjaa kuunnellen. Maratonin lukulistasta sain aamulla jo kuunneltua loppuun Kadonneiden tavaroiden vartijan, mutta minultahan ei lukeminen lopu kesken - kuulokkeista tosin virta loppuu, mutta yhdet lataukseen ja toiset korviin. Sillä hoituu.

Tankkauskin on hoidettu...


Nyt tarkistamaan Kamadon tilanne ja luureissa alkuun...

Wilkie Martin : Inspector Hobbes and the Blood

Kuvaus on ainakin lupaava eli A Contswold Comedy Cozy Mystery Fantasy - eiköhän tällä pääse lukumaraton liikkeelle siihen saakka, kunnes voin istahtaa lukemaan.


Klo 19:00 

Jaksan yllättävän hyvin ottaen huomioon viime viikkojen lukujumi. Ensin kuuntelin äänikirjaa puolitoista tuntia. Inspector Hobbes onkin melko mielenkiintoinen tuttavuus.

Palattuani päivän toiselta kävelyltä sisään vaihdoin kirjamuodon, mutta genre pysyi edelleen dekkareissa. Elly Griffithsin Ruth Galloway -sarjan viides osa vie arkeologin tyttärineen pohjoiseen Blackpooliin. Nelson päätyy samoille seuduille ja mukana on tietysti myös druidi Cathbad... Tyypillistä Griffithsiä, helppolukuista. Ehkäpä lukaisen tämän vielä tämän lukumaratonin aikana kokonaan loppuun.

Elly Griffiths: Korppikuningas 


Klo 22:00

Korppikuningas osoittautui varsin koukuttavaksi. Luin sen loppuun ja viihdyin vallan mainiosti.
Sitten vaihdoin hetkeksi Mai Jian Koodinmurtajan alkuun. Kovin pitkälle en ehtinyt, kun Toto tuli koputtelemaan olalle. Varjoja ja vakoojia odotti. Kuuntelimme sen loppuun. Oikeastaan Toto oli kuunnellut sen jo aiemmin melkein loppuun, mutta koska minä olin silloin nukahtanut kesken (pöydän viereen tuolille...) niini sain luvan kuunnella loppuratkaisun uudelleen...

Mai Jia : Koodinmurtaja 
Katarina Mazetti: Varjoja ja vakoojia 


Pääsiäissunnuntai klo 12:00 

Tämä lukumaraton meni nyt ihan äänikirjoiksi (ja nukkumiseksi).  Illalla aloin kuuntelemaan Aino Vähäpesolan Onnenkissa-kirjaa. Nukahdin. Heräsin ja jatkoin kuuntelua. Nukahdin sohvalle ja tässä sitä ollaan. Niskojen jumitus aiheuttaa silmien väsymistä, joten ihan jo senkin takia olen keskittynyt kuunteluun (silmät kiinni). Pidän kirjasta. Se ei sinänsä ole nukahtamisen syy. Taidan vain olla viime viikoista vieläkin vähän väsynyt.

Onnenkissa on mielenkiintoinen sekoitus tarinaa runoilijasta sata vuotta sitten ja toisaalta opiskelijatytöstä 2000-luvun alkupuolella. Samalla kirja on katsaus naiseuteen, feminismiin, seksuaalisuuteen ja ihan vain ihmisen kykyyn tuntea itsensä. Onnenkissa on rosoinen, mutta hyvällä tavalla. Sitä pitää kuunnella tosissaan, jotta se avautuu ja pääsee pintaa syvemmälle - vähän niin kuin naisia yleensäkin.

Aino Vähäpesola: Onnenkissa 

klo 15 - Ohi on! 

Se oli sitten siinä. Tämän pääsiäisen lukumaraton. Lopputulos ei nyt varsinaisesti ole päätähuimaava. Nukkumiseen kului aikaa ja jonkin verran tarvittiin myös perheaikaa.

Kuuntelin Onnenkissan loppuun. Se osoittautui yhdeksi niistä harvoista kirjoista, jonka saatan jopa lukea joskus uudelleen.


12 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja lukuiloa sinulle maratonille! Griffiths on minusta oikein hyvää maratonluettavaa, tosi helppoa ja kevyttä. Ja minusta Korppikuningas oli muutenkin hyvä, tykkäsin sen arkealogiaosuuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Griffiths on juuri sopivaa maratonluettavaa. Se ei rasita liikaa. Minäkin tykkään noista historiajutuista.

      Poista
  2. Ihanaa lankalauantaita sinulle Minna <3

    VastaaPoista
  3. Lukuintoa edelleen, ja samoin hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Tsemmpiä maratonille ja hyvää pääsiäistä! Minäkin aloin lukumaratonin melkein samaan aikaan eilen ja aion jatkaa huomisen iltapäivään. Alku meni lähes kokonaan äänikirjan parissa, kun se koukutti vain jatkamaan ja jatkamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin! Huomaan jääneeni äänikirjoihin kiinni minäkin :-) Nyt taidan kuunnella Onnenkissan loppuun. Se on tosi mielenkiintoinen.

      Poista
  5. Hyvää pääsiäistä!
    Hyvinhän kuitenkin sait luettua!
    Minun lukemiseni ovat olleet vähemmässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!
      Ajallisesti sain hyvin luettua, vaikkei sivuja kauheasti kertynytkään. Hieman olisin ehkä voinut nukkua vähemmän, mutta unentarve oli ilmeinen.

      Poista
  6. Hyvinhän se maratoonaus sujui silti! Paremmin ku mulla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa. Eikä se tulos vaan tunnelma :-)

      Poista