12.4.2020

(Luku)päiväkirja : Korona-aikaa ja lukumaratonia

Pääsiäissunnuntai 12.4.2020

Ihan tokkurainen olo, mutta sillain hyvällä tavalla.

Aloitin eilen pääsiäisen lukumaratonin - sen sujumista voi lukea täältä. Sen verran paljastan, ettei lopputulos nyt ollut varsinaisesti päätähuimaava. Kivaa oli kuitenkin ja onhan nukkuminen tärkeää. Ainakin tällä hetkellä väsymys tuntuu painavan jatkuvasti.

Eilen paistoi aurinko ja kuuntelin kirjoja pääasiassa ulkona - siis sen jälkeen, kun Kamado oli kaivettu talviteloilta ja hampurilaiset grillattu. Kokeilin myös lohifileen savustamista. Toimi ihan järjettömän hyvin ja lopputulos on uskomattoman herkullinen. Enää ei taida tarvita harmitella Kamadon pitkää jäähtymisaikaa ja sen hukkaamista. Tiedän, mihin käytän sen viimeisen lempeän lämmön...

Tänään sade ropisee. Olisi pakko päästä ulos päätä selvittelemään kaiken lukemisen ja pääsiäislounaan herkuttelun päälle. Ehkä pistän vaan vaatteet ylle ja sitten palatessa kuivumaan. Ei tässä sentään sokerista olla!

Päätin muuten jättää Charm School -kirjan kesken. Se alkoi jo jumittamaan koko lukemista, enkä halunnut häiriötä lukumaratonille. Päätös taisi olla varsin hyvä.

Tällä viikolla luettuja kirjoja lukumaratonilta listattuna. Muutenhan on jäänyt vähän vähiin.


Wilkie Martin : Inspector Hobbes and the Blood (äänikirja) 
Mai Jia: Koodinmurtaja (ekirja)

Loppuun luettuja: Elly Griffiths: Korppikuningas (ekirja)  - luettu loppuun
Katarina Mazetti: Varjoja ja vakoojia (äänikirja) 27min - luettu loppuun  
Aino Vähäpesola: Onnenkissa 5h6min - luettu loppuun 




10.4.2020  Pitkäperjantai 

Ei näköjään lukupäiväkirja etene. Luonnollista, en ole myöskään lukenut oikeastaan yhtään. Charm School on osoittautunut sen verran huonoksi, ettei se etene millään. En tiedä, mikä siinä mättää. Todennäköisesti taas kirja, jossa kerrotaan liikaa ja päähenkilö vaikuttaa turhankin naiivilta - eikä oikeasti tapahdu oikein mitään.

Ilmoittauduin lukumaratoniin. Torstain päänsärky (sopivasti vapaapäivänä) heijastelee vieläkin otsalohkossa, joten saattaa maratonin aloittaminen livahtaa huomisen puolelle. Tällä upean aurinkoisella kelilläkin saattaa olla viivästykseen vaikutusta. Sadetta odotellaan kai illaksi, mutta ainakin nyt tekee mieli vain touhuta pihalla. Siellä ei olekaan ollut huhtikuussa näin siistiä varmaan koskaan.

Toton synttäreitä juhlittiin aiemmin viikolla. Ainakin lahjat olivat mieluisia. Legojen lisäksi tietysti jo kauan odotettu kolmas Koiramies. Se oli seuraavan päivän etäkoulun lukutuntiin mennessä luettu jo pariinkin kertaan... Juhlat pidetään sitten joskus kesällä, kunhan tästä virushässäkästä päästään ohi.

Käsityötunnilla askarreltu  Fufu-pupukin (mistähän tuokin nimi oikein on tullut pojalle mieleen?) sai juhlan kunniaksi rusettikoristelun. Hyvä tapa hyödyntää parittomia sukkia... Meillä saisi parinsa kadottaneilla pupuperheen kasvamaan vielä pihan citykaneja nopeammin.


7.4.2020 Tiistai 

Tiistai. Kolmas viikko kotona Koronan vuoksi. Kyllä tämä tästä - vaikka tänään ei ihan joka hetki siltä tuntunutkaan.

Tilanteen stressaavuus tuntuu saavuttavan minut vaihtelevalla voimalla. Tänään oli huono päivä. Luulen, että en niinkään stressaa lasten etäkoulua, enkä oikeastaan vakavia uutisiakaan tai eristyksissä oloa, enkä kai lopulta töitäkään tai taloudellista tilannetta. Ne kaikki yhdessä saavat toisinaan hyökyaallon mitat. Silloin päätä kiristää ja takaraivossa jyskyttää. Hermot ovat kireällä ja tiuskahtelen. Valitettavasti lapsille - töissä ei oikein asiakkaille voi.

Minulla on töissä kiire, niin miehelläkin. Silti isännälle olisi tulossa 20% lomautus. Se tekee jotenkin kaikesta uutisissa puhutusta todellisemman tuntuista. Ei meillä mitään hätää pitäisi olla, mutta kupla puhkeaa. Emme olekaan ihan niin eristyksissä kuin voisi tästä kotona nysväämisestä kuvitella.

Lukeminen on jäänyt töiden takia minimiin. Illat ovat menneet melko pitkään puhelinpalaverien parissa. Jotain sentään on äänikirjoissa edennyt. Toton kanssa kuunnellaan edelleen Varjoja ja vakoojia. Lisäksi aloitin ihan hömppäpömppää eli Cate Martinin Charm Schoolin. En ole siitä ihan varma. Ollaan päästy murhaan ja muutenkin tapahtuu outoja. Katsotaan.

Pääsiäisen lukumaraton houkuttaa ja ilmoitttauduin mukaan. Tosin en millään tule ehtimään useamman päivän maratoonaukseen, mutta jos nyt sen 24h...

Ohjeet löytyvät Kirjaimia-blogista. Tulkaa mukaan!

2 kommenttia:

  1. Pääsiäisen lukumaraton suoritettu! 24 tuntia. - Hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista