9.4.2020

Pääsiäisen lukumaraton (mutta miniversiona)

Kuva by Niina T/Yöpöydän kirjat 

Joskus olisi ihanaa viettää monta päivää peräkkäin vain lukien kirjoja... no, ehkä sitten muutaman vuoden päästä, kun muksut ovat omillaan ja isännän kanssa käkitään kotona keskenämme.

Kirjaimia-blogi emännöi tämän vuoden pääsiäisen lukumaratonia juurikin tuollaisena muutaman päivän ultramaratonina. Onneksi mukaan pääsee vähän lyhyemmällä versiolla ja niinpä minäkin ilmoittauduin mukaan 24h panoksella.

Ohjeet pääsee lukemaan täältä ja sinne myös raportoidaan tuloksia. Välijuttuja löytyy somesta tageilla #lukumaraton ja #pääsiäisenlukumaraton2020.

Omaan maratoniin valmistautuminen on toistaiseksi jäänyt vähän minimiin. En ole vielä edes ihan varma aloituspäivästä... ehkä huomenna, ehkä lauantaina. Ensin pitää tätä vapaapäivää lievästi häirinnyt päänsärky saada karkotettua ja ehkä vähän menen myös kelin mukaan. Sadepäivänä saattaisi lukuaikaa olla paremmin saatavilla.

Luettavaa riittää vaikka ihan jo näissä muutamassa kesken olevassa kirjassa:

  • Seita Parkkola: Usva
  • Mark Manson: The Subtle Art of not giving  a f*ck
  • Katarina Mazetti: Varjoja ja vakoojia (äänikirja yhdessä Toton kanssa) 
  • Ruth Hogan: Kadonneiden tavaroiden vartija 
  • Cate Martin: Charm School
On minulla kesken myös Adam Kayn: Kohta voi vähän kirpaista, mutta jotenkin tuntuu siltä, ettei se ehkä sairaalakuvauksineen ihan sovi tähän ajankohtaan. Jätän sen suosiolla Koronan jälkeiseen aikaan. 

Jos noissa ei aika kulu ja inspiraatio riitä, niin onhan  minulla Kobossa vielä vaikka mitä ja muutama pino painettuja kirjoja hyllyn päällä odottamassa lukuvuoroaan - äänikirjojen osalta ei taida Nextorystakaan tarjonta loppua kesken ihan heti. 

Kivaa! Tässähän jo oikein innostuu ja pääsee tunnelmaan. Katsotaan, josko lukeminen alkaisi jo huomenna heti aamusta... 


Maraton-herkuista ei suoritus ainakaan jää kiinni. Talo on täynnä niin ruokaa kuin pääsiäisen suklaata ja juuri leivottua rahkapiirakkaa.


EDIT: p.s. Maratonin päivittyvä postaus täällä

6 kommenttia:

  1. Minä aloitan huomenna. Minullakin on se 24 tunnin pätkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa - minä tässä arvon aloitusaikaa. Pää on vielä sen verran höntin tuntuinen, että saatan lykätä aloituksen huomiseen. Päänsärkyisenä ei maratoonaus onnistu.

      Poista
  2. Mukavia lukuhetkiä. Huomenna pitää kyllä käydä ostamassa vähän suklaata meillekin tänne kotiin!
    Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Minna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa + pääsiäinen on melkein pakollinen yhdistelmä :-)
      Ihanaa pääsiäisviikonloppua!

      Poista
  3. Sen 24 h minäkin varsinaisesti maratoonaan, mutta laitn nyt ihan huvikseni ylös kaiken mitä pe-su luen ja kuuntelen. Sinun kirjalistaltasi olen lukennut ja jo blogannutkin tuon Hoganin kirjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tulla kuikuilemaan, miten maratonisi on sujunut :-) Hoganin kirjan kuuntelu kesti minulla luvattoman kauan. En tiedä, mikä siinä aina välillä tökki.

      Poista