6.1.2020

Tässä rennosti haasteita suunnittelen...

Joka vuosi on tapanani asettaa jotain tavoitteita harrastusten suhteen. Ne sitten toteutuvat enemmän tai vähemmän hyvin, yleensä vähemmän.  Systemaattinen tavoiteseuranta ei näköjään kuulu vahvuuksiini, yleensä menestyksen tielle osuu elämä.


Aika tarkkaan vuosi sitten lupasin seuraavaa :

Vuosi 2019 on minulla teemaltaan hyvinvoinnin ja rentouden vuosi. 
Olen luvannut sekä isännälle että itselleni, 
 1. että laitan oman hyvinvointini töiden edelle, 
 2. panostan liikkumiseen ja itseni hoitamiseen, 
 3. pyrin pitämään kaikessa rennon ja iloisen otteen - ei paineita.
Ööh, ei tainnut mennä ihan suunnitellusti
 • keväällä vedin itseni (taas) piippuun töissä, 
 • liikkumisesta taisi pitää huolen lähinnä Pokemon Go 
 • ja rento ote johti siihen, että HelMet lukuhaaste jäi toistakymmentä kirjaa vajaaksi ja teatterihaaste, no... lue vaikka täältä
Katsotaan kuitenkin eteenpäin. Aiempi menestyksen puute ei ole minua ennenkään estänyt listaamasta uusia/vanhoja haasteita. Voisin siis kopioida tuon ylläolevan lupauslistan myös vuodelle 2020, mutta sen lisäksi vielä vähän jotain muutakin. 

Kuvakaappaus Elixian Appsista... Eka haaste vauhdissa jo


Liikunta: Liityin juuri lähelle tulleeseen uuteen Elixiaan. Ajattelin yrittää jotain liikunnan tapaista 2krt viikossa. Jo selän kunto vaatii edes jonkinlaista joogaamista. 

Kirjat
HelMet-lukuhaasteen miniversio saattaisi onnistua ? Vai mitä luulette? 
Goodreadsiin merkkasin taas tavoitteeksi 100 kirjaa tälle vuodelle

Sitten on tietysti näitä bloggaajien luomia haasteita, kuten klassikkohaaste (Osa 10 tulossa täällä) tai Halloween lukuhaaste. Niihin hyppään mukaan vuoden mittaan aina kun siltä tuntuu. Pitääkin tsekata lukemattomia klassikoita. Hyllystä löytynee jotain.

Teatteri: 
Uskaltaisinko kuitenkin sitä kuukauden teatteria ? Tosin tammikuulle ei vielä ole kalenterissa mitään, joten vähän heikosti alkaa.


Melkein kaikki keittokirjat rivissä... 

Suuri keittokirjahaaste 

Uutuutena (tai vanhana tuttavuutena) lisään listalle vielä keittokirjoihin liittyvän haasteen, jonka Tasty Travelissimo - blogi juuri heitti ilmoille.  Tarkoituksena siis kokata keittokirjahylly läpi, resepti per kirja. 

Suuri keittokirjahaaste on itse asiassa ollut käynnissä ennenkin. CampaSimpukka -blogissa on käyty keittokirjoja läpi jo jonkin aikaa ja haasteen taisi aikoinaan aloittaa Ku ite tekee -blogi. Jospa minäkin nyt yrittäisin. 

Minulla on hyllyssä palttiarallaa 100 keittokirjaa tällä hetkellä - valikoima elää vuosittain jonkin verran. En siis aio laittaa tälle haasteelle  minkäänlaista aikarajaa, mutta ehkä saisin sille oman sivun aikaiseksi... Samalla jatkan sarjaa "kuukauden keittokirja", joka tosin ei ole tainnut olla ihan nimensä mukainen.

Tämän haasteen tuotoksia tosin saatan laittaa näkyviin ennemminkin Instan puolelle (#ttkeittokirjaprojekti, #suurikeittokirjahaaste) eli tervetuloa sinne seuraamaan @minna_vuocho


Olisko siinä puuhaa tarpeeksi ? Nyt tuntuu kaikki mahdolliselta, sillä olen nauttinut joululoman vapaudesta touhuta, mitä mieli tekee. Huomenna alkaa arki koko perheellä, tahti kiihtyy. Katsotaan, miten käy. 


4 kommenttia:

 1. No niin! Nyt kuyn luin tämän postauksen, niin kaivoin esiin Helmetin Excelin. Aiemmin päivällä suunnittelin osallistuvani Metsäemo -blogin 1000 tuntia ulkona -haasteeseen (milläköhän ajalla?). Lisäksi kiinnostaa runohaaste. Alkaakohan mennä taas liian villiksi? Teatterista en puhu. On vasta kaksi esitystä buukattu tammikuulle, mutta siinäkin varmasti karkaa taas mopo käsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1000 tuntia ulkona kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta minulla kyllä kävisi huonosti sen kanssa...
   Sitä kummasti aina suunnittelee ehtivänsä asioita ja sitten käy hullusti. Onneksi nämä ovat ihan omia eikä kukaan vahdi :-)

   Poista
 2. Kivoja haasteita täksi vuodeksi.
  Mukavaa loppiaista sinulle Minna <3

  VastaaPoista