9.9.2018

Positive thinking

Torstaina olin varma siitä, että kohta aivoissa napsahtaa jokin suoni. Ihan vain siksi, etten oikein jaksaisi enää. Keittiöremontin kaaoksen keskelle on tullut taloyhtiön julkisivuremppa. Talo on ylösalaisin, piha täysin rempallaan - ja sitten hajosi auto. Isäntä palasi töistä kotiin julkisilla.

Aamulla päätin, että tästähän ei nyt sitten pääse muualle kuin eteenpäin. Puhelin käteen, hinausauto toimistolle ja kas kummaa... kyseessä olikin vain uransa loppuun päätynyt akku. Se saatiin korjattua ja taas rullaa.

Ruksi listalle ja  lisää positiivista ajattelua. Ulkoseinistä tulee tosi hienot ja meidän kohdaltamme homma lienee pulkassa alkuviikosta. Sitten voidaan pihaa hieman siistiä ja nauttia valoisan vaaleasta tunnelmasta.

Keittiöremontissakin tapahtuu edes virtuaalisesti. Kuljetusliike ilmoitti toimittavansa meille tiistaina 250kg keittiötä ja myyjä kuvailee viikonlopuksi valmistuvaa keittiötä. No, uskoo ken näkee... mutta toivossa on sentään hyvä elää.

Viikonlopun aikana olen listannut muitakin hyviä asioita. Olemme kaikki terveenä, töitä riittää, on asunto, on myös ruokaa - vaikka se vähän hankalaa välillä onkin.

Kyllä tämä tästä.

Ruoanlaittoonkin löytyy valonpilkahduksia.

"Onneksi on Kamado" - näin olen viime viikkojen aikana tainnut huokaista useamman kerran joka viikko. Onhan se ollut kiva saada edes viikonloppuna lämmintä ruokaa ihan kotona, vaikkei keittiötä olekaan käytössä.

Varsinkin yhteen marinadiin olemme tänä kesänä tykästyneet hurjasti. Aluksi bongasin reseptin vanhasta ranskalaisesta ruokalehdestä ihan vain siksi, että siinä käytetään rakuunaa. Meillä kun pihalla rakuuna oli kesän aikana villiintynyt kokonaan ja vallannut jo puolet penkistä.

Valloitusretkelle innostunutta rakuunaa saa edes vähän kuriin kuivaamalla sitä säännöllisesti talven varalla ja upottamalla ison kourallisen kerrallaan vaikka tähän marinadiin.

 Lopputuloksena on hienostunut, hitusen anikselle vivahtava maku, joka yhdistettynä sinappiin ja hunajaan takaa todellisen herkun. Sopii vaalealla lihalle.

Kana/possupalat grillissä 

Sekoita marinadi.

2 rkl oliiviöljyä
1-2 dl Dijonin sinappia
iso kourallinen rakuunaa silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tl murskattuja korianterinsiemeniä
1rkl hunajaa
suolaa ja pippuria

Kierittele 8 broilerin rintafilettä tai sama määrä possua paloina marinadissa ja kypsennä grillillä epäsuorassa lämmössä puolisen tuntia usein käännellen. Pienemmät palat voivat tietysti kypsyä nopeamminkin.

Tarjoile raikkaan salaatin kera.



7 kommenttia:

  1. Hyvien asioiden ajatteleminen auttaa, vaikka välillä tuntuisi hankalalta. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Positiivisen ajattelun voima on valtava. Se pitää vain oikein tietoisesti aloittaa, jotta onnistuu ja toimii.

      Poista
  2. Tuota positiivisuutta olen oikein tarkoituksella opetellut, välillä se on pirun hankalaa. Asiat ovat siellä ja täällä kuitenkin paremmin kuin hyvin.
    Ihanaa iltaa sinulle Minna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Maailmassa on paljon pahempiakin juttuja kuin remonttien viivästyminen ja auton akun loppuminen. Pitää muistaa olla kiitollinen saamistaan hyvistä asioista. Niitä kuitenkin riittää pitkäksi listaksi.
      Ihanaa alkavaa työviikkoa!

      Poista
  3. Nimenomaan vaan positiivista ajattelua ja onpahan kaikki sitten kerralla tehty eikä tule aina yksittäisiä projekteja silloin tällöin. Meilläkin oli juuri keittiöremontti, jossa kuljetusliike toimitti keittiön ja asensi sen viikonlopun aikana. Tosi hyvän näköisiä grillattavia, pitääpä itsekin koittaa tuota reseptiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten kuulostaa kivalta tuo nopea keittiötoimitus.

      Poista
  4. Onpas teille sattunut monta remonttia samaan aikaan, varmaan aikamoinen hässäkkä. Meillekin kuljetettiin juuri meidän uusi keittiö, jota pitäisi tulla jotkin miehet huomenna laittamaan pystyynn. Todella jännittävää nähdä, miltä se loppujen lopuksi tulee näyttämään. Todella hyvältä näyttää muuten tuo ruoka, että pitää ottaa resepti ylös.

    VastaaPoista