18.8.2018

Elämää keittiöremontin keskellä - ekan viikon jälkeen

Ensimmäiset 5 päivää keittiöremppaa on nyt takana. Viikkoon mahtuu niin iloa muutoksesta kuin turhautumista muutoksen hitaudesta. Vähän vuoristorataa ja ristiriitaisia ajatuksia.

Alun nopean purun jälkeen (eka päivä täällä) päästiin asbestipoistoon. Edessä oli pari päivää muovia ja odotusta.


Tiistai ja keskiviikko siis olivat hiljaisia päiviä, joiden aikaana ainoa näkyvä muutos oli välitilan laattojen poisto. Torstainakaan ei mitään tapahtunut ennen iltapäivää. Täytyy sanoa, että tällaiselle toimintaan tottuneelle oli odottelu hivenen turhauttavaa. Neljännen remonttipäivän saldona kun oli vain hieman tasoitetta seinille ja etuajassa saapuneet kodinkoneet keskellä olohuonetta...

Onneksi perjantaina sitten taas päästiin vauhtiin. Seiniä tasoitettiin lisää, keittiötoimitus tuli, maalia läästittiin ja osa kalusteista pääsi jo paikoilleen.

Näyttää jo vähän keittiöltä, vai mitä ?


Toivo herää, että tästä vielä valmista tulee. Tosin keittiötoimituksesta puuttui noin puolet osista mm. kaikki ovet. Keittiötoimittajan onni on, että perilletulleet osat olivat ensimmäiseksi tarvittavia. Muuten olisi linjoja pitkin tullut yksi hyvin turhautunut asiakas. Nyt hillitsen itseni ainakin ensi viikkoon...

Joka tapauksessa jo nyt näyttää siltä, että alunperin luvatut 2 viikkoa eivät tule pitämään. 

Tiesin keittiötasojen todennäköisesti viivästyvän. Siinä suostuin mutisematta varmistamaan mitat kiirehtimisen sijaan. Kivikomposiittitasojen korjailu jälkikäteen kun ei ole ihan helppo juttu. Tarkat mitat siis otetaan vasta alakaappien ollessa paikoillaan ja sen jälkeen odotellaan 2-3 viikkoa.

Siihen en ole suostunut, että mittaamisen ajoitus viivästyy toimituksesta puuttuvien alakaapin osien vuoksi. Armonaikaa toimittajalla on tiistaihin saakka, sen jälkeen lähtee reklamaatio toimituksen viivästyksestä, jollei tasojen mittausta saada tehtyä...

Olenko inhottavan nipo asiakas ? Ehkä. Olen vain tottunut siihen, että sovitut asiat myös pidetään. Toivon, että näin käy myös tässä tapauksessa. Elämä ilman keittiötä on siedettävää, mutta hankalaa. Kaikkein ärsyttävintä on tiskiaaminen kylppärissä...


Keittiörempan hyvät ja huonot tähän mennessä :

PLUSSAA 
 • remppamiehet tuntuvat osaavan asiansa ja käyttävät aivojaan työtä tehdessään - eli nappasivat kiinni jo kahdesta suunnittelussa olevasta epäjohdonmukaisuudesta 
 • on ihanaa, kun keittiö alkaa muotoutumaan. Olen tosi tyytyväinen ainakin seinän väriin ja kaappien puun vaaleuteen (ovet vielä puuttuvat) 
 • keittiötoimituksen vaiheistuminen - jos kaikki olisi tullut kerralla, emme mahtuisi liikkumaan olohuoneessa. Joka pilvessä on hopeareunuksensa. 
 • kaunis keli, joka on mahdollistanut työnteon ja syömisen ja muutenkin elämisen pihan puolella. Etätoimisto aurinkoisella terassilla markiisin varjossa ei ole hullumpi juttu.

OTTAA PÄÄHÄN 
 • keittiötoimituksesta puuttuvat osat. Tämä on ok tilanhallinnan osalta, mutta erittäin EI OK, jos remontin valmistuminen viivästyy toimitusvaikeuksien vuoksi. Remppamiehien mukaan tämä on sama juttu joka vuosi kesälomien tehdastauon jälkeen - katsotaan, miten käy. 
 • Ruokahuolto on yllättävän vaikeaa. Kaiken lisäksi lapset jo  mutisevat "iänikuisista hampurilaisista". Enpä olisi uskonut moista kuulevani kahden viikkoon mahtuvan hampurilaiskerran jälkeen. - Tänään grillataan. 
 • Tiskaamisen hankaluus... arvatkaapa onko meillä syöty sormiruokaa ? 

Kaikkiaan ensimmäinen viikko meni yllättävän kivuttomasti, vaikka asumme remontin keskellä. Asiaa auttavat kouluruokailut ja yleensä lasten päivien täysi ohjelma. Saa nähdä, miten ensi viikolla sujuu. 

10 kommenttia:

 1. Aikamoinen haaste asua keittiöremontin keskellä. Onneksi eka viikko meni hyvin, toivotaan että myös seuraava. Odottaminen varmasti kannattaa, on se sitten kiva kun on valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä vähän hankalaa, mutta kesäkeli auttaa kummasti. Pihalla kun saa tehtyä monenlaista :-)
   Toivotaan tosiaan, että jatkokin sujuu. Voi olla edessä pidempi aika kuin alkuun ajateltiin...

   Poista
 2. Mekin tehtiin keittiöremontti tänä kesänä. Hyvä sää auttoi kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sataa, mutta onneksi ollaan lähdössä syömään muualle (ja grillattiin jo eilen!)

   Poista
 3. Keittiöremontti ja remontit yleensä ovat hermoille meneviä, mutta lopulta varmaan näyttää hyvältä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen odotetun lopputuloksen voimin minäkin tämän jaksan :-)

   Poista
 4. Et ole mikään nipo, vaan haluat sen mistä maksat. Minä olen samanlainen ja jos mitään, niin odottamista inhoan.
  Muistui tuosta tiskaamisesta meidän kosteusvahingon korjaaminen keittiössä mieleen. Keittiö oli sulussa tiskauksen osalta 7 viikkoa. Tiskasin yläkerran pesuhuoneessa ja tiskit kuivui saunan lauteilla pyyhkeiden päällä. Ei mitenkään erityisen ihanaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minun kärsivällisyyteni on tunnetusti perheemme pisin, mutta muut vetelevätkin latinotemperamentilla ;-)
   Teen itse projekteja työkseni ja tiedän, että joillekin asioille ei vaan voi mitään, mutta parhaansa on jokaisen tehtävä ja harmit asiakkaalle korvattava.

   Seitsemän viikkoa kuulostaa hurjan pitkältä ajalta. Toivottavasti meillä ei veny ihan niin pitkäksi.

   Poista
 5. Meillä alkoi myös asbestinpurku tällä viikolla. Asunnossa on alipaineistajat ja purkumiehet tällä hetkellä. Toivottavasti kohta saadaan loppuun ja päästään takaisin jatkamaan remppaa.

  VastaaPoista
 6. Näin olen kuullutkin että noiden kalusteiden toimitusajat voivat joskus hieman tökkiä. Asbestikartoitus ja asbestin poisto ovat ilmeisesti aika näppäriä toimenpiteitä. Alamme tässä pikkuhiljaa suunnittelemaan omaa remonttia niin kiva luke kokemuksia aiheesta!

  VastaaPoista