26.8.2018

Siihen se sitten töksähti, mutta syötävä on...

Kaksi viikkoa keittiöremonttia takana, eli 10 arkipäivää, jotka todellisuudessa kutistuivat 7 jonkulaista remonttityötä sisältävään päivään... Kuulostaako tutulta ?

Jep, tässä kävi juuri niin klassisesti kuin tuossa vähän pelkäsin ja rakennusalan aikatauluviivästykset iskivät meidänkin projektiimme. Ensin puuttui puolet keittiötoimittajan toimituksesta - vai mitä pidätte keittiöstä ilman ovia ja liesituuletinta ?


Sitten todettiin, että keittiötasovalmistajalle oli jäänyt mittakäynti aikatauluttamatta. Kaikkihan me tiedämme, miten paljon nyt joka puolella pääkaupunkiseutua rakennetaan ja isot työmaat näköjään ajavat tällaisen yhden perheen keittiön ohitse prioriteeteissa. Mittaaja ehtii paikalle (ehkä) vasta ensi viikon loppupuolella.

Tämä siis tarkoittaa, että a) keittiön valmistuminen taitaa viivästyä min 1-2 viikkoa ja b) maanantaina lähtee toimittajalle reklamaatio eikä meidän tililtämme siirry heille ensimmäistäkään euroa ennen kuin aikataulut ovat vähintäänkin selvinneet ja hommat nytkähtäneet eteenpäin.

Onneksi sentään saatiin jääkaappi päälle! Ilman sitä olisin varmaan tänä viikonloppuna pimahtanut ihan lopullisesti. Näinkin ottaa sekamelska päähän ja ahdistaa. Tiedän, että tästä taas selvitään, mutta tämä härdelli on ihan tarpeeksi karsea ilman ylimääräistä päänsärkyäkin.

Niin, ja tykkään lattian väristä ihan kauheasti.


Syötävä kuitenkin on, oli sitten keittiötä eli ei.

Viikolla on hyödynnetty keittiöttömiä mahdollisuuksia perinpohjaisesti: 

Maanantai - Kotipizza
Tiistai - K-Supermarketin salaattibaari
Keskiviikko - höyrykeittimessä perunat, parmankinkkua, savulohta, jugurttikastiketta, raejuustoa ja kasviksia
Torstai Foodoran korealaista
perjantain salaattibaari täydennettynä grillikanalla K-supermarketista
lauantaina - grillattiin ja tehtiin hotdogeja  ja illalla kaikkea sälää
sunnuntaina - Naapurustosta löytyvä georgialainen ravintola Rioni isännän synttärilounaalla.

Onneksi on tuo jääkaappi, niin ei olla ihan kädestä suuhun meiningillä.

6 kommenttia:

  1. No voi, mutta taitaa olla tuollainen aika yleistä? Täällä se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus;D
    Jaksamisia remontin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Niinpä tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus täälläkin. Lähinnä kai jännittääkin viivästyksen pituus...

      Poista
  2. Tosi ärsyttäviä tuollaiset viivytykset. Toivottavasti nyt tällä viikolla edistyisi hommat. Peukut pystyssä täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ottaa kyllä päähän ihan tosissaan. Teen aika paljon töitäkin kotona, joten tämä sekasotkun keskelle oleilu alkaa jo ahdistamaan.

      Poista
  3. Voi ei :( Oma keittiömme alkaa olla remontin tarpeessa täyttäessään tänä kesänä pyöreät 30 vuotta. Remppaa on suunniteltu, mutta kumpikin meistä väsyy jo pelkkään ajatukseen (vaikka mies on rakennusalan ammattilainen ja putki- ja sähkömiehiä on ihan lähipiirissä). Millä vuosikymmenellä mahdamme aloittaa? Tsemppiä teille! Lopputulos kyllä korvaa nämä vaivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä lopputulosta minäkin odotan, vaikka välillä meinaa toivo ruveta loppumaan kesken. Onneksi perjantaina (10 päivän tauon jälkeen!) sentään tuli edes pöytätasojen mittaaja paikalle.

      Poista