15.1.2018

Uuden vuoden kirjat tag

Unelmien aika -blogista osui silmiini Uuden vuoden kirjat -tag, joka vaikutti kivalta, ja myös tarpeeksi lyhyeltä, että sen nopeasti jaksaa tässä täyttää. Katriina oli löytänyt tagin Cleopatra Loves Books - blogista ja näinhän näiden kuuluukin mennä. Blogista blogiin hypellen.1. Kuinka monta kirjaa aiot lukea vuonna 2018?

Goodreads-haasteeseen kirjasin 120 kirjaa eli 10 per kuukausi. Saa nähdä, miten käy. Toisaalta viime vuonna pistin alemman haasteen ja päädyin kuitenkin tuohon samaan. Sittenpä tuon näkee. 

2. Nimeä viisi kirjaa, joita et ehtinyt lukea viime vuonna, mutta jotka aiot lukea tänä vuonna.

Keskeneräisiä kirjoja oli vuodenvaihteessa noin 16, joten siltä listalta voisi tietysti poimia useamman. Tässä kuitenkin vähän pohditumpana: 

Marcel Proust : Un amour de Swann - Aloin lukemaan Proustin suurta romaanisarjaa klassikkohaasteeseen, joten toki sitä pitää vielä jatkaa. Lisäksi tämä on ranskaksi..

Alan Bradley: Kuolleet linnut eivät laula - Tykkäsin Flavian tekemisistä aiemmissa osissa, mutta tässä nyt jotenkin jumittaa. Seuraava osa on kuulemma parempi, joten pitänee koittaa kahlata kuitenkin. Olen siinä mielessä rajoittunut, etten osaa hypätä osan yli sarjassa (tai edes osan siitä osasta). 

Yuval Noah Harari: Sapien - ihmisen lyhyt historia
ks. kohta 3

Robin Hobb : Assassin's Fate The Fitz and the Fool -trilogian kolmas osa on minulla kesken äänikirjana. Lainasin sen Overdrivessa, mutta kaksi viikkoa ei millään riitä melkein 40h pitkän kirjan kuunteluun. Se on siis kesken ja olen kärvistellyt koko piiiiiitkän varauslistan ja olen nyt ykkösenä. Saa nähdä ehdinkö... 

Alppipolku - L.M.Montgomeryn elämä ja teokset Kaksi kirjaa yksissä kansissa. Montgomeryn oman osuuden jo olen lukenut, mutta jostain syystä en ole päässyt Sisko Ylimartimon kirjassa eteenpäin. Kirja ei edes ole huono, en vain saa aikaiseksi. Pyysin tämän nimittäin itse arvostelukappaleena ja minulla omatunto soimaa.

3. Minkä genren kirjoja haluaisit lukea enemmän?

Tietokirjoja en koskaan lue tarpeeksi. Jotenkin otan käteen aina romaaneja, vaikka tietokirjojen lukeminen on ihan yhtä kiinnostavaa ja niiden jälkeen on vielä jotenkin lievästi omahyväinen ja oppinut olokin...  

Mitkä ovat kirjoihin liittymättömät tavoitteesi?

Viime vuonna työ valtasi ihan liikaa osaa muulta elämältä. Kaikki harrastukset putosivat minimiin, liikunnalle ei jäänyt yhtään aikaa ja loppuvuodesta olin aivan kuitti. Tälle vuodelle olen päättänyt ottaa tiukan asenteen ja todeta, että toimistoaikojen ulkopuolinen aika on minun omaa aikaani. Lukeehan se työsopimuksessakin. Toki voin välillä projektien kohdalla joustaa, mutta jousto ei voi olla yksipuolista eikä jatkuvaa. Minulla on oikeus myös virkistäytymiseen ja palautumiseen. 

Saa nähdä, miten käy. Eka työviikko oli taas jo melkoista pyöritystä. 


5. Mikä kirja, joka on ollut sinulla ikuisuuden, sinun pitäisi lukea?

Yashar Kemal: Linnut ovat lähteneet - pidin nuorena hirmuisesti Kemalin kirjasta Kalastaja, jota meri vihasi. Jo monta vuotta sitten ostin jostain kirpparilta saman kirjailijan toisen teoksen. Se on ohut, melkein vihkonen, mutta jostain syystä en edelleenkään ole saanut siihen tartutuksi. 

6. Yksi sana, joka toivottavasti kuvaa vuotta 2018?

Tasapainoinen. 


4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, mukava miettiä tätä vuotta ja omaa lukemistaan. Taidanpa lainata tämän bloggausidean itselleni.

  VastaaPoista
 2. Tasapainoisuus on hyvä tavoite! Siihen olisi hyvä pyrkiä. Minustakin on tärkeää antaa aikaa harrastuksille. Työt ei tekemällä lopu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - työtä riittää. Tässä opettelen kollegani sanoin "tervettä itsekkyyttä"

   Poista