28.6.2017

Operaatio Lipstick pelasti yhden lentomatkan tylsistymiseltä

Kansikuva Otava 
Elisa Kirjan kevään ja alkukesän alet ovat osoittautuneet kohtalokkaiksi. Olen tullut klikkailleeksi sattumanvaraisesti alennuksessa olevia kirjoja, joita en ehkä noin muuten tulisi hankkineeksi.

Tästä olin lukenut aiemmin joistain blogeista ja asetelma vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Sotakirjeenvaihtaja ei ehkä chicklitissä ole niitä yleisimpiä kuvioita. Naisten kostoretki renttumaista poikaystävää vastaan pitkin Afganistanin kriisialuetta pelastikin yhdet edestakaiset lennot tylsyydeltä, vaikkei tämä nyt ehkä minun tipukirjallisuuden suosikkeiheni kuitenkaan yltänytkään.

Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick 
Oma ostos Elisa Kirjasta 

Anna on sotakirjeenvaihtajana Kabulissa. Elämä on vaarallista, mutta tavallaan kiihottavaa. Onhan ympärillä toinen toistaan komeampia uroita. Sitä oikeaa vain ei tahdo löytyä.

Annan ystävä Kelly kuvitteli löytäneensä unelmien poikaystävän, mutta tämä osoittautuukin pahimmanlaatuiseksi lieroksi. Yhdessä naiset päättävät paljastaa miehen kurjan olemuksen muullekin maailmalle ja lähtevät kostoretkelle Afganistanin syrjäisiin tukikohtiin.

No joo, eihän tämä kauhean uskottava ole tai ainakin naisista saa jonkin verran tyhmän kuvan. Siis kuka lähtee miehen takia ehdoin tahdoin vaaranpaikkoihin ja törmäilee vähän holtittomasti sinne tänne keskellä sotilastukikohtia? Vai ovatko journalistit tuollaisia?

Sinänsä tietysti tekee varmasti monille viihdekirjallisuuden ystäville joutua vastakkain myös sodan aiheuttaman kurjuuden ja maailmantilanteen jännitteiden kanssa, mutta en ole nyt kuitenkaan ihan varma romanttisen hötöilyn aasinsillan toimivuudesta. Luinhan minä kirjan tietysti loppuun eli ei se nyt varsinaisesti huonokaan ole.

Kaikkiaan kirja on jotenkin hivenen outo yhdistelmä pseudorohkeaa seksiä (ei sitä nyt niin kamalasti ollut), viatonta kanakirjallisuutta (joo, se törmäily eri puolilla ja BFF sekä sydämentykytyksiä aiheuttavat komeat ja arvoitukselliset miehet) ja yhteiskunnallista kantaaottavuutta Afganistanin kärsivän kansan puolesta. Sinänsä siis ihan mielenkiintoinen coctail, mutta lievästi ontuva kumminkin.

Päätyy listalle kuriositeetit, jotka tuli luettua kulmakarvat hivenen koholla. Pelastanee tarvittaessa sadekelin mökkikurjuudesta tai tosiaankin paikasta toiseen siirtymisen tylsyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti