10.6.2017

Kirjafriikin murhamiljöö


Ihana sää tänään! Se on oikeasti kesä nyt. Kaikki olisi ihan mahtavaa, jollei pitäisi taas ruveta pakkaamaan seuraavaan työreissua varten. No, huomiseksi onkin luvattu huonompaa keliä. Nautitaan siis tänään. Vielä ajattelin ehtiä vähän sohvannurkkaankin lukemaan.

Mikä sopisikaan kirjoja rakastavalle lukijalle paremmin kuin kirjastomiljööseen sijoittuvat murhatarinat? Kun sekaan laittaa vielä ripauksen romantiikkaa ja keveän tyylin, on lopputuloksena täydellisesti matkalukemiseksi, laiturinnokkaan tai omenapuun alle sopivaa luettavaa.

Tämä sarja selvitti kolmen osan testin kirkkaasti, sillä luin jo seitsemän kahdeksasta. Sekin kertonee jo jotain. Eikä tehnyt edes tiukkaa. Vähän jäin miettimään, että ovatko nämä dekkareita vai romanttista viihdettä, mutta kyllä minä sittenkin valitsin luokitukseksi dekkarin. Sen verran kiemuraiset ratkaisujuonet sentään.


Jenn McKinlay 
Books can be deceiving 

Due or Die

Books, line and sinker 
  Read it and Weep 
  On borrowed time

A Likely Story 

Better Late than Never 

Lindsey on päätynyt pikkukaupungin kirjastonjohtajaksi vähän vahingossa. Hän sekä menetti työpaikkansa että sai sulhasensa kiinni pettämisestä suurin piirtein samoihin aikoihin ja vastasi ystävänsä ehdottamaan työpaikkailmoitukseen lähinnä päästäkseen pois. Nopeasti hän kuitenkin huomaa saaneensa ihania ystäviä ja juurtuneensa pienen kaupungin rauhalliseen ja romanttiseen tunnelmaan, eikä asiaa ainakaan hankaloita eräs komea laivakapteeni.

No, siitä rauhasta voidaan tietysti olla montaa mieltä, sillä näissä kirjoissa tapahtuu murhia. Sarjaan kuuluu kaikkiaan kahdeksan osaa, mutta minä luin lennoilla ja hotelleissa nopeaan tahtiin ne seitsemän, jotka HelMet Overdrivesta ovat lainattavista. Jäin koukkuun. Myönnän ihan kiltisti. Minäkin ihastuin pikkukaupungin henkilögalleriaan joogaa harrastavasta historiallisen seuran puheenjohtajasta sitruunanhappamaan kirjastonhoitajaan. Eikä elämä pienissä ympyröissä vaikuta ollenkaan tylsältä, vaikkei murhia ottaisikaan lukuun.

Nämä ovat sellaisia hyvänmielen kesädekkareita, joissa on juuri sopiva ripaus jännitystä, mukavasti ihmissuhteita ja käänteet höystetty huumorilla. Kaikkeen nenäsä työntävä Lindsey ei ole tyhmänrohkea, mutta kirjastonhoitajan tehtävähän on löytää tietoja... siksi hän ei voi jättää sekaantumatta kaupungissa tapahtuviin rikostutkimuksiin. Kaikki alkaa, kun Lindseyn parhaan ystävän niljakas kirjailijapoikaystävä murhataan ja Beth joutuu pääepäillyksi.

Sitten selvitellään teatterimaailmaan sijoittuvaa myrkytystä, kuolemaa erakkosaarella, aarteenetsintää, 20 vuotta vanhaa opettajattaren murhaa ja muutamaa muutakin tapausta. Kaikki ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia eivätkä murhaajat ollenkaan itsestäänselviä.

Goodreadsin mukaan sarjaa on jäljellä vielä yksi ja onhan vaihtoehtona myös saman kirjailijan muffinssileipomoon sijoittuva dekkarisarja. Sattuneesta syystä tälle lukijalle ehdottoman sopiva miljöö siinäkin.

Huomenna lähden näillä näkymin viimeiselle reissulle ennen kesälomaa, mutta se kestääkin sitten koko viikon. Kannattaa tulla mukaan Instagramin puolelle (@minna_vuocho), jos haluatte nähdä, missä päin milloinkin heilun. Tiedossa hellettä ja työpajoja nettikuvien perusteella aika pittoreskissa ympäristössä.

4 kommenttia:

 1. Aah - kirjasto ja dekkari! Voiko olla parempaa yhdistelmää? Peittoaa minusta kyllä mennen tullen sen muffinssileipomo/leipomo -combon;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat kyllä hauskoja, vaikka kyllä minulle kelpaavat muffinssitkin. Pitää varmaan jossain kohtaa tarkistaa sekin sarja.

   Poista
 2. Mainio otsikko vangitsi lukemaan tämän postauksen. Tämä kuulostaa täydelliseltä kesäsarjalta, täytyypä tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin. Sellaista kevyttä, muttei liian hötöä. Viihdyttävää kesälukemista :-)

   Poista