2.4.2017
Les oeufs mimosas en couleurs
Ranskassa lienee yksi perinteinen alkuruoka yli muiden. Sitä ovat syöneet ihan kaikki ranskalaiset jossain vaiheessa elämäänsä. Yleensä tätä herkkua syödään pääsiäisen nurkilla, mutta kelpaa se pöytään muinakin vuodenaikoina.
Kevääseen annos liittyy sekä nimeltään että aineksiltaan. Nimensä tämä alkuruoka nimittäin saa kukkivan mimosan keltaisia terttuja muistuttavasta keltuaisesta ja majoneesista sekoitetusta massasta, joka palautetaan kovaksi keitetyn kananmunan kuoppaan. Yksinkertaista ja hyvää. Pääsäiseen taas... No, siinä on kananmunia!
Vietin eilen syntymäpäivääni, joten isäntä pisti sen kunniaksi sunnuntaibrunssilla väriä pöytään. Luonnollisesti punajuurella ja kurkumalla värjätyt kananmunat ovat näyttävä herkku. Sipulinkuorillakin muistan kanamunia värjätyn kotonani jo aikoinaan (tosin enemmänkin kuorineen kuin itse munaa).
Mitäs muita värjäyskeinoja teillä on käytössä?
Les oeufs mimosas en couleurs
Keitä kananmunat koviksi kahdessa kattilassa. Laita toiseen muutama punajuuren pala (tai kuoret) kiehumaan munien seuraksi ja mausta toisen keitinvesi reilusti kurkumalla.
Nostele kananmunat pois ja kuori ne. Siivilöi vesi kattiloista kahteen kulhoon ja lorauta kumpaankin tilkka etikkaa. Nostele kuoritut munat kulhoihin ja anna niiden jäähtyä vedessä pari tuntia. Kuivaa ne talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä hellästi taputellen.
Leikkaa munat pitkittäin kahtia ja koukkaa keltuaiset erilliseen kulhoon lusikalla. Muussaa ne ja sekoita joukkoon 1/3 majoneesia (tai maun mukaan), ripaus suolaa ja pippuria sekä silputtua ruohosipulia.
Asettele puolikkaat tarjoilulautaselle ja täytä kuopat majoneesi-keltuaissekoituksella. Tarjoile salaatin kera sellaisenaan tai esim. kylmäsavulohen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Paljon onnea! :) Oi että mitkä värit! Ihanat!
VastaaPoistaKiitos :-) Nämä olivatkin aika "herkullisen" värisiä ja ihan luonnontuotteilla.
PoistaMyöhästyneet onnittelut! Kauniin värisiä herkkuja.
VastaaPoistaKiitos, kiitos :-)
PoistaUpean värisiä herkkupaloja! Mä teen vastaavat usein niin, että sekoitan keltuaiseen ranskankermaa ja vähän sinappia.
VastaaPoistaJoo, minäkin tykkään melkein enemmän sinappiversiolla, kun siinä on vähän enemmän ytyä. Tällä kertaa olivat tällaisia täyteläisiä täydentämään pöydän muita juttuja :-)
PoistaIhania! Kauniita!
VastaaPoistaKiitos :-)
PoistaOnnittelut hiirenkolosta!
VastaaPoistaRanskan naapurissa asuessani näihin on tottunut ja tullut tehtyä itsekin ympäri vuoden eri tilanteissa....väriteemaa vaihdellen.
Koska nyt sain kimmokkeen postauksestasi, niin linkitän tämän omaan postaukseeni.
Kiitos - kuulostaapa mielenkiintoiselta. Pitää tulla kurkkimaan :)
PoistaMinäkin olen värjännyt vain niitä munankuoria mitä ihmeellisimmillä variaatioilla. Näilllä saa aika kivasti väriä pääsiäispöytään.
VastaaPoistaJoo, ja ovat yleensä aika yksinkertaisia valmistaa :-)
PoistaEn ole koskaan värjäillyt edes munankuoria, selvästi on nyt aukko sivistyksessä. :o
VastaaPoistaEi ole ollenkaan liian myöhäistä :-) Pääsiäinenkin on juuri tulossa.
Poista