17.6.2016

Soitellen SOTEEN! eli UIT LinnanmäelläMinulla on onni olla työpaikassa, jossa on muitakin teatteri-intoilijoita kuin minä. Se tarkoittaa sitä, että aina välillä järjestetään firman tilaisuuksia, joissa pääsee myös katsomaan jotain esitystä. Linnanmäki & UIT on kai jonkinlainen traditio. Ainakin siellä käytiin viime vuonna ja taas nyt "männä viikolla".

Mikäs siinä on käydessä. Katsojille tarjotaan takuuvarma kattaus ajankohtaisiin teemoihin perustuvaa, oivaltavaa ja vähän vinksahtanutta sketsiteatteria. Jokainen löytää varmasti jotain kiinnostavaa, jollei muuta niin voi seurata mitä kauden julkimo (tällä kertaa taitoluistelija Kiira Korpi) on pistetty lavalle tekemään.

Jos viime vuonna olin vähän pihalla teemoista, niin tällä kertaa osui kohdalleni napakymppi. Sote-keskustelua terveydenhuollon tulevaisuudesta on tuskin kukaan voinut välttää ja pitänee toivoa, ettei UIT;n maalaama kuva sentään ihan pitäisi paikkansa. Himppasen hirvittää vaikka naurattikin.

Toinen teema eli Somen jatkuva käyttö tilanteessa kuin tilanteessa ja erityisesti vertailukohtana historiallinen ketjureaktio oli nautinnollista katsottavaa. Siis ajatelkaa nyt - kirjallisuudesta kiinnostunut bloggaaja seuraamassa, millaista olisi ollut viime vuosisadan alkupuolen sometus. Ihan must! Tykkäsin kovasti.

Noin muuten tietysti olivat musiikkinumerot kauniita, tanssiesitykset sykähdyttäviä ja huumori hauskaa. Rytmityskin oli kohdallaan eikä kenelläkään tainnut olla silmäkulma kuivana kauniin rullaluistelunumeron aikana. Tunnelmallista ja herkkää. Kiira Korpi oli elementissään ja Mikael Saaren laulu iski suoraan sydämeen.

Muutenkin oli casting taas oikein onnistunut ja poweria löytyi niin tanssivahvistuksesta (Antton Laine) kuin kokenutta naisenergiaa uhkuvasta Riitta Havukaisesta. Mies naisnäkökulmasta oli hykerryttävä monessakin mielessä - silmänruokaakin tarjoiltiin tällaisille täti-ihmisille oikein roppakaupalla nuorten tanssijamiesten muodossa.

Harmillisesti olen taas myöhässä ja viimeinen näytös oli jo, mutta merkitse itsellesi muistutus ensi vuotta varten. Silloin todennäköisesti ilotellaan taas Peacockissa.

4 kommenttia:

 1. Kävin katsomassa tämän ihan ekana päivänä. Ostin liput matkamessuilta eli kerrankin ajoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä jotenkin sellainen kesäinen juttu (kesäteatterin lisäksi), että tästä voisi melkein tehdä perinteen.

   Poista
 2. En ole nähnyt tätä tänä vuonna, mutta äitini kävi tämän katsomassa ja kehui todella hauskaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse asiassa tykkäsin enemmän tänä vuonna kuin viime kesänä, vaikka oli sekin ihan hauska.

   Poista