4.6.2016

Toukokuun luetut ja muita touhuja

Toukokuu

Eipä tämä nyt kummoinenkaan lukukuukausi ollut, mutta päätyi luettujen listalle sentään 7 kirjaa. Kirjoista 2 oli äänikirjoja, 3 e-kirjoja ja kaksi painettua. Ihan tasaisesti siis mentiin.

Äänikirjoja oli oikeastaan melkein kolme, mutta Ozzy Osbournen elämäkerta venahti ihan hitusen kesäkuun puolelle. Muita äänikirjoja olivat romanttinen historiallinen romaani Kaari Utriolta eli Vaitelias perillinen ja toisena dekkari Death Qualified. 

Toukokuu oli jotenkin kauhean pitkä kuukausi. Tuntuu, että Death Qualified kirjan kuuntelusta olisi jo vähintäänkin ikuisuus, mutta eihän siitä tosiaan ole kuin kuukausi. Toisaalta aika on mennyt ihan kamalan nopeasti. Kuten eilen totesin: "Ei minulla ole kiire, minulla on vain niin kamalasti kaikkea kivaa tekemistä!" 

Myönnetään, työt välillä vähän haittaavat näitä harrastuksia, mutta einiten aikasyöppö on tainnut toukokuussa olla työnhakuprosessi. Nytkin pitäisi valmistella casetapauksen esitystä paneelihaastattelua varten, mutta täällä minä vaan kirjoittelen blogia. (Tosiasiassa minun pitäisi mennä suihkuun ja pukea, jotta saisin itseni valmiiksi koululle ajoissa pojan todistustenjakoa varten, mutta...)


Historiallinen saavutus 

Toukokuu oli ihanan aktiivinen kuukausi. Teatterissa kävin Kirpun kanssa. Kirjoihin liittyy ainakin minulla usein myös kahvi ja ehdin piipahtamaan myös "kahvikoulutuksessa" ja kirjabloggaajalounaalla ja kävinpä tutustumassa omakustannepalveluunkin, vaikken kyllä osaa kuvitella tähän härdelliin mahtuvan yhtään lisäaktiviteettia. Yhtenä lauantaina tein historiaa ja myin kirpparilla kirjoja! Minun käsistänihän ei kirjoja ole pahemmin lähtenyt poispäin, mutta siskon kellarista kulkeutuneet kirjakassilliset olivat liikaa jopa kaltaiselleni kirjahamsterille. Oli ihana huomata, miten moni ihminen on kirjoista kiinnostunut ja aika mukavasti lähti luettavaa liikkelle.

Ei siis ihme, etten ole ehtinyt pahemmin sohvannurkkaan istahtamaan! Jos jollain konstilla tästä haahuilusta ja kirjoittamisesta saisi elantonsa niin toimistotyö taitaisi jäädä, vaikka sinänsä ammatistani pidänkin. Kirjat veisivät voiton ja ihan 6-0.

Oli minulla apulaiset mukana... 

Ja ne kirjat...

Niin, ne loput luetut. Pääsin jo etukäteen vähän lomatunnelmiin lukemalla Peter Maylen klassikon Vuosi Provencessa. Siinä sitä on sekä kesäkirja että kesälomakirja, ehkä kuitenkin vähän enemmän tuo ensimmäinen.  Kesälukemiseksi sopii myös kuukauden dekkari eli Nainen parvekkeella, josta pidin kovasti. Luin minä tietysti toisenkin dekkaritarinoita sisältävän kirjan eli Rikos yhdistää. Ihana sekin, enkä kommenteista päätellen taida olla ainoa Tommyn ja Tuppencen seikkailuista nauttiva.

Pohdintaosastoao edusti toukokuussa Camilla Tuomisen Tunnekuvakirja ja puhdasta viihdettä kolmas osa Sarah J. Maasin Glass Throne fantasiasarjasta. Siinä on muuten taas sellainen kirja, jonka parissa fantasiasta pitävä varmasti viihtyisi kesälaitumilla ja kesälaitumille minäkin tähtään tämän kuun lopussa. Sitten on neljä viikkoa lomaa - toivottavasti siten, että syyskuullekin on tiedossa töitä.

Sitä ennen pidetään tahtia yllä ja toivottavasti myös lukutahti kiihtyy. Pitäähän sitä treenata 10.7. olevaan lukumaratoniinkin. Sitä odottelen jo ihan innoissani! Pysykää kuulolla. Ilmoittautuminen tulee pian!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti