14.3.2016

Suuri tuhotulva

Ehei, eivät meillä akvaariovedet pitkin lattioita lainehdi. Onpa vaan tullut jotenkin vesiteema mukaan viime aikojen äänikirjakuunteluunkin. 


Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva
Oma ostos Elisa Kirjan alesta (4,90€ maaliskuun loppuun saakka) 

Ihan ensimmäinen muumikirja on Tytti Paavolaisen lukemana aivan yhtä ihana kokemus kuin myöhemmätkin. Itse asiassa pidin siitä melkein kaikkein eniten tähän saakka lukemistani. Kaikki on vielä avoinna, kun Muumimamma kulkee Muumipeikon kanssa maailmalla etsimässä kotia, ja Muumipappaa, joka on lähtenyt hattivattien matkaan.

Alkuasetelma ei ole lempeä eikä idyllinen, mutta äidin ja pojan rakkaus on vahvalla pohjalla. Yhdessä he matkaavat eteenpäin, kohtaavat ysätävällisia hahmoja, pelottavia hahmoja ja sitten luonnonvoimatkin osoittavat karmean valtansa suuren tuhotulvan muodossa. Lopulta tietysti käy hyvin, niin kuin arvata saattaa.

Äänikirja ei ole pitkä ja sen kuuntelee nopeasti. Jotenkin tässä on vielä tallella sellainen sadunomainen tunnelma ja matkakertomuksen virtaus, joka muuttuu vakiintuneiksi oloiksi tarinan edetessä seuraaviin kirjoihin. Juonikäänteet ovat äkkinäisiä ja mielikuvituksellisia ja juuri tuosta yllätyksellisyydestä pidinkin.

Taattua klassikkokamaa, joka kannattaa hankkia kuunneltavaksi.

6 kommenttia:

 1. Muumit on aina hyviä. Mun lemppari on Pikku Myy ja Haisuli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole aiemmin oikein innostunut muumeista, mutta äänikirjoina ovat kyllä ihan mahtavia!

   Poista
 2. Tarina tässä on hyvä, mutta itse olen lukenut kirjana ja en voi kehua kuvia hirveästi. Mielenkiintoinen kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi äänikirjoissa ei tarvitse kuvia katsella :-) Tarina on hyvä.

   Poista
 3. Aika moni kuuntelee muumeja äänikirjoina, mikä on hieno juttu. Monissa kirjoissa kuten tässäkin - paperikirjassa on upeat kuvat, toki tässäkin voi olla extroja, mutta kaikissa ei ole. Hienoa että bloggaat näistä, monen pajatso tyhjeni juhlavuoden loputtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opportunistinen lukijahan bloggaa silloin, kun tarina eteen sattuu. Oli juhlavuosi tai ei ;-)
   Muumit jotenkin sopivat tosi hyvin äänikirjoiksi ja Tytti Paavolainen on aivan mahtava lukija.

   Poista