10.1.2016

Lukuhaaste: Lukuharjoituksia


Juuri tässä uhosin, että tänä vuonna ei sitten mitään muita haasteita otetakaan kuin kuukauden teatteri. Sitten menin ja ilmoittauduin klassikkohaasteen kakkosvaiheeseen. Se on aika pahassa vaiheessa, kun en vielä ole edes identifioinut luettavaani... vielä ehtii.

Otetaan nyt sitten vielä kerta kiellon päälle. Kun noita teatterikäyntejä tässä kerran vuoden aikana pitäisi kertyä, niin kaipa sitä voisi myös lukea näytelmiä. Shakespeare uusintakierros houkuttaisi. 
Kujerruksia blogin Linnea tänään juuri lanseerasi haasteen, jonka säännöt siis ovat häneltä suoraan kopioituina seuraavat: 

Haaste alkaa tästä päivästä (10.1.2016) ja päättyy 10.11.2016. 

Haasteeseen luettuihin näytelmiin liittyen ei ole mitään rajoituksia eli se voi olla moderni tai klassikko tai kirjoitettu millä kielellä tahansa. Tekstin pitää kuitenkin olla kirjoitettuna nimenomaan näytelmämuotoon repliikkeineen ja parenteeseineen päivineen. Haasteeseen hyväksytään myös elokuvakäsikirjoitukset.

Lukemalla useamman näytelmän voi ansaita erilaisia teatteriin liittyviä ammattinimikkeitä:
1 luettu näytelmä - tarpeistonhoitaja
2 luettua näytelmää - puvustaja
3 luettua näytelmää - lavastaja
4 luettua näytelmää - dramaturgi
5 luettua näytelmää - ohjaaja
6 luettua näytelmää - teatterin pääjohtaja
yli 6 luettua näytelmää - taidemesenaatti

Ei pitäisi olla liian raskasta, kunhan vaan muistan haasteen olemassaolon. Tästä se lähtee.  

4 kommenttia:

 1. Superkivaa kun lähdit mukaan, Minna! Ja rennosti vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä muuten näitä osaakaan kuin rennosti :-) Tästä tulee varmasti kivaa!

   Poista
 2. Oi, näytelmien lukeminen on mukavaa - niiden katselemisen lisäksi ;). Huippuidea. Näytelmät kun kuitenkin tahtovat kulttuurinkuluttajilta helposti unohtua... siis luettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Oikein himottaa käydä läpi hyllyssä odottavia Shakespearen näytelmiä. Edellisestä lukukerrasta on muutama vuosi. Ja toki aion lukea muitakin näytelmiä.

   Poista