11.1.2016

Kirppu & Geoetsivät


Tiedättehän sen tunteen, kun koittaa saada poikaa tarttumaan kirjaan ja vastauksena on tuhahdus ja iPadin käynnistysääni? Turhauttavaa. Onneksi joskus on niitä hetkiä, kun kuulee kirjasarjasta, joka on ihan hyvä ja jota voisi vaikka lukea. Esikoisen kohdalla se oli Soturikissat.

Kirppu onkin sitten ollut vaikeampi tapaus. Hän on pistänyt vastaan koko 11v voimallaan (ja joka vuosi sitä ennen) heti kun on kyse lukemisesta. Koulu sitten vähän on pakottanut edes vilkaisemaan kirjaan ja tänä vuonna viidesluokkalaisen pitäisi lukea kirja kuukaudessa. Voitte siis kuvitella äidin riemun, kun löytyi vastahakoiselle lukijalle kelpaava sarja. Kaksi osaa luettuna (kolmas eli se eka odottaa e-kirjana vielä Kirppua. Luulin hänen sen jo lukeneen, mutta mitäs tässä paljastuikaan...)


Johanna Hulkko: Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus, Geoetsivät ja vesiseikkailu 
Omia ostoksia

Vaan mitäs sanoo Kirppu kirjoista?

"Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus oli parempi kuin Geoetsivät ja vesiseikkailu.sillä munaishaudan salaisuus oli jännittävämpi. Muuten ne molemmat olivat ihan ok, Muinaishaudan salaisuudessa oli aikasta jänniä kohtia. Esimerkiksi kivien tutkiminen muinaishaudalla. Vesiseikkailu enimmäkseen oli tiedon hakua, kun Geoetsivät halusivat saada selville oliko (tassä kohtaa tulee spoileri) parantava vesilähde totta."

Kysymykseen vieläkö Kirppu aikoo lukea Geoetsiviä oli vastaus tyypillinen: "Ehkä joskus..."

No, se kolmas olisi e-kirjana valmiina... ja juuri latasin myös Kepler62:sen ekan osan, (tarjouksessa Elisa Kirjassa), jonka pitäisi olla kuulemma kovinkin hyvä tai sitten olisi vielä se toinen joululahjakirja eli Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja Kurppa 16. Ei se siis ainakaan kirjojen puutteesta jää kiinni...

Äiti on muuten noista Geoetsivistä Kirpun kanssa ihan samaa mieltä. Muinaishaudan salaisuus oli jännittävämpi ja parempi muutenkin. Tarina oli jotenkin eheämpi ja kirjassa oli oikeasti juoni. Vesiseikkailu meni tosiaan vähän haahuiluksi. Mukavia kirjoja kuitenkin molemmat ja ihanaa, että kiinnostavat. Tuosta on hyvä sitten vähitellen kasvaa aikuisempiin dekkareihin ja niissähän lukemista riittääkin sitten loppuiäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti