3.5.2015

Luettuja ja muita elämyksiä huhtikuussa

Huhtikuussa oli omakin piha kuin kauhuromaanista

Huhtikuussa jatkui äänikirjojen valtakausi ja lukeminen yleensäkin jäi vähän normikuukautta vähemmälle. Kaikkiaan luin vain seitsemän kirjaa ja niistäkin yksi oli keittokirja eli Karita Tykän raakaruokakirja Hyvää huomenta. Mielenkiintoista, vaikkei nyt sentään ihan varsinaista lukemista.

Äänikirjoja mahtui kuukauteen peräti kolme. Helen Harperin fantasiasarja Blood Destiny tuli kuunneltua loppuun ja sitten fiilistelin peräti kahdella Lars Svedbergin lukemalla Christiellä peräkkäin. Nautinnollisia työmatkoja.

Dekkarit eivät kuitenkaan jääneet pelkästään Christien varaan, vaan muutenkin palasin takuuvarman ikisuosikin pariin. Donna Leonin Brunetti "Uskon asia" oli tuttua laatutavaraa. Tuttu oli myös jo Milja Kauniston Olavi Maununpoika, kun trilogia pääsi jo viimeiseen osaansa ja Olavi matkansa päähän kirjassa "Piispansormus".

Uudenpia tuttavuuksia edusti sitten Mia Vänskän Musta kuu. Suomalaista kauhua en olekaan pahemmin aiemmin lukenut Vänskän toista kirjaa, Saattaja, lukuunottamatta. Onkohan muuta suomalaista kauhua oikein edes tarjolla?

Aikamatkalla 


Ei pelkästään kirjoja 

Huhtikuussa tuli myös harrastettua kotimaanmatkailua. Mikkelinreissulla löytyi kuukauden ehdottomasti mieleenpainuvin elämys eli illallinen Mikkelin Klubilla. Kuten kuvasta näkyy, meillä oli arvovaltaisia vieraita.

Teatteri on aina elämys, mutta tällainen "elämysteatteri" oli kyllä jotenkin vieläkin sykähdyttävämpi kokemus. Ihan kuin olisi oikeasti päässyt aikamatkalle Päämajan vuosiin.

Toisenlainen ilta oli sitten hyvinvointiin ja raakaruokaan keskittyvä ilta Karita Tykän seurassa. Mielenkiintoinen sekin.


Toukokuu puolesaan näyttää jo nyt huhtikuuta kirjaisammalta. HelMet Overdrivesta on löytynyt uusi mielenkiintoinen historiallinen sarja luettavaksi ja kirjaston kirjoissahan on aina se määräaika. Niin, ja teatteriakin olisi tiedossa. Ihanaa!

2 kommenttia: