1.5.2015

Kevään keittokirjat - laidasta laitaan


Keittokirjafriikki tässä hei. Romaanien suhteen minulla on ekirjapakko hyllytilan loppumisen vuoksi, mutta keittokirjoja näyttää kertyvän tasaista tahtia. Jotenkin en osaa lukea keittokirjoja tai ruokalehtiä sähköisinä. Koitan väittää sen johtuvan keittiön vaaroista lukulaitteille - siellä aina jotain tippuu päälle. Huono tekosyy, tiedän, ja löytyyhän ihania reseptejä blogeistakin pilvin pimein. Silti, keittokirjoissa vain on sitä jotain.

Tänä keväänä hyllyyni ilmaantuneet keittokirjat kuvastavat hyvin perheemme ruokafilosofiaa. Vähän kaikkea, muttei mitään pelkästään. Jo näiden kolmen kirjan kanssa mennään aikalailla laidasta laitaan - raakaruoasta täytekakkuun.  Kaikki kolme ovat myös uusia ja puhtaasti suomalaisia. Ihan mahtavaa, miten hyviä keittokirjoja meiltä löytyy!


Karita Tykkä: Hyvää huomenta
Mukaan Myllärin hyvinvointi-illasta

Tiukasti raakaruokaa... 

Kävin kuuntelemassa Karita Tykkää Myllärin hyvinvointi-illassa. Ilta oli mielenkiintoinen ja kirjaankin tuli tartuttua useampaankin otteeseen sen jälkeen.

Hyvää huomenta-kirjan reseptit ovat kirjan nimen mukaisesti erityisesti aamiaiseen keskittyviä, mutta kyllä sieltä löytyy välipalaksi ja jopa lounaaksikin kelpaavia raakaherkkuja.

Kuvat ovat raikkaat ja filosofia selkeä. Mukavaa luettavaa aiheesta kiinnostuneille ja tulipa jotain testattuakin  (lisää täällä...)


Karita Tykän kirja sekä tämä seuraava saivat minut kiinnostumaan raakaruoka-ajattelusta sen verran, että tulin hankkineeksi vielä Outi Rinteen Raakaruoka-aika-kirjan luettavakseni. Siitä lisää sitten, kun olen saanut luettua loppuun ja kokeiltuakin jotain.


Mari Moilanen: Sitä parempi soppa (II) - Puoli kuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään 
Kirjan julkkareista - IHAN UUNITUORE!

Monipuolisesti terveellistä ja herkullista ilman ismejä

Jotain maukasta-blogin pitäjän, Marin toinen kirja on vieläkin kauniimpi kuin ensimmäinen. Hehkuvat värit ja taitavasti kuvatut annokset houkuttelevat lukemaan sivusta toiseen. Kirjan kirjoittaja on myös itse ottanut kirjan kuvat ja se taitaa näkyä teeman "särkymättömyytenä" läpi koko kirjan.

Sitä parempi soppa on ihana sekoitus eri tyyppisiä reseptejä. Kirjasta löytyy niin raakaruokaa kuin pihvien grillausta, eikä herkkujakaan ole unohdettu. Meidän vappupöydästämme löytyy tänä vuonna suklaaraakakakku mukailtuna tämän kirjan reseptistä. Julkkareissa maistamani Marin kakku on ensimmäinen raakakakku ikinä, josta voin sanoa aidosti pitäneeni. Niin, ja nyt pitää tarkistaa se kuusenkerkkien sesonkiaika, että pääsee testaamaan sitten kuusenkerkkäsnapsia... (Lisää kirjasta täällä)


Jenni Höijer, Hanna Löfgren: Sokerileipurin salaisuudet 
luettavaksi ja leivottavaksi kustantajalta

Perinteisiä herkkujen herkkuja pienellä twistillä

Sitten syntisen herkullisia leivonnaisia kotikeittiöstä. Ne onnistuvat sokerileipurin ohjeilla ihan varmasti. Sivuilta löytyvät reseptit kaurakakuista täytekakkuihin ja lopun perusohjelistauksesta saa inspiraatiota lisävariaatioihin.

Kirjan kuvat kilpailevat kauneudessaan Mari Moilasen kuvien kanssa, mutta tyyli on perinteisempi. Tummalla pohjalla leivonnaiset nousevat esiin niin herkullisen näköisinä, että pelkästään katselemalla voi tuntea marengin rasahtavan pinnan tai sitruunapiirakan kielenjuurta kipristävän kirpeyden. Samalla jokainen resepti houkuttelee kokeilemaan ja vaikuttaa kotikeittiössäkin onnistuvalta. Tekemäni ranskalainen sitruunatorttu kapusi suosikkilistani kärkeen kertakokeilulla.  (lisää täältä)


Näillä kirjabloggaajan kevään kolmella keittokirjalla pääsee jo pitkälle. Kokeiltavaa löytyy niin makeannälkään kuin terveellisemmän elämäntavan aloitukseen, jokaiseen tuuleen ja tarpeeseen. Luetaan ja kokkaillaan!

2 kommenttia:

  1. Minä ihastuin kevään kirjoissa Outi Rinteen Mielekkäisiin eväisiin. Olen kokeillut jo useamman kirjan ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hyvänen aika, mitenkäs minä en tuota löytänyt kaupasta, vaikka katselin. Tuo Raakaruoka-aika on ollut minulla listalla jo kauan ja tuli nyt hankittua. Pitänee koittaa löytää tuo Mielekkäät eväät kanssa :-)

      Poista